Srijeda, 17 Siječanj 2018 10:32

Požeško Vincelovo i Zeleno-plavo zajedno promoviraju vino, ribu i autohtonu hranu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJENO VINCELOVO U POŽEGI U SUBOTU  20. SIJEČNJA NA TRGU SV. TROJSTVA -

POŽEGA – Tiskovnom konferencijom na kojoj su uz požeškog gradonačelnika Darka Puljašića, direktoricu TZ Silviju Podoljak nazočili i predstavnici obrtnika, predsjednik udruženja obrtnika Požega Mile Golčić i predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Ante Bilobrk najavljeno je ovogodišnje Vincelovo u Požegi i obrtnička manifestacija Zeleno-plavo. Manifestacija će se održati u subotu 20. siječnja od 11 sati na Trgu sv. Trojstva. Ovo je već osmo izdanje ove eno i gastro manifestacije koja promovira i proizvode hrvatskog ribarstva pod nazivom „Riba Hrvatske Jedi što vrijedi“, te na taj način povezuje jadransku i kontinentalnu Hrvatsku. Cilj je turistički promovirati tradiciju, vrijednosti naših krajeva te povećati time konkurentnost poljoprivrednih proizvoda od vina do ostale hrane koja se proizvodi na našem području, te ju ponuditi obrtnicima, ugostiteljima i restoranima jadranske Hrvatske.

Ove godine očekuje se sudjelovanje samo iz obrtničkog dijela preko 200 sudionika, 14 Županijskih Obrtničkih komora i 26 Udruženja obrtnika gradova iz cijele Hrvatske, a najviše s jadranskog dijela, od Istre do Dubrovnika. Svi oni će predstaviti i građanima Požeštine ponuditi svoje autohtone i izvorne proizvode na 25 štandova, 5 kućica i 15 stolova. Požežanima su posebno interesantne morske delicije, od morske bijele i plave ribe, tune, školjkaša, lignji, i raznih jela od morskih plodova. Uz morske delicije požeški i kutjevački vinari sljubljivat će svoja najkvalitetnija vina. Naravno da je većim količinama pripremljen i vincelovski štap, kobasica i slanina na štapu koju će si svi moći sami pripremiti na otvorenoj vatri.

Program započinje u 9,30 sati u vijećnici Gradske kuće na Obrtničkom forumu gdje će gradonačelnik primiti sve predstavnike sudionika, predsjednike Obrtničkih komora i Udruženja obrtnika, predsjednika obrtničke komore, izaslanike Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede.

U 10,40 sati službeno je otvorenje manifestacije uz potpalu vincelovske vatre, koju organizira Udruga Izviđača Požega na Trgu sv. Trojstva. Kupnjom čaše dobiva se ulaznica za besplatnu degustaciju vina. Uz izvrsnu gastro ponudu zabavljat će na glazbenici Libreto banda uz koje je osigurano dobro druženje pa i ples na požeškom trgu. 

Organizatori su pozvali sve sugrađane, posjetitelje i goste grada Požege da dođu u subotu 20. siječnja na Vincelovo u Požegi, na Trg sv. Trojstva, na jedino mjesto u zemlji gdje se ove subote predstavlja cijela gastro Hrvatska.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska