Utorak, 16 Siječanj 2018 10:25

Za predsjednicu izabrana dr. med. Jasmina Kovačević

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

GODIŠNJA IZBORNA SKUPŠTINA ŽUPANIJSKE LIGE PROTIV RAKA POŽEGA -

POŽEGA – Županijska liga protiv raka Požega održala je svoju Redovnu i Izbornu skupštinu na kojoj su usvojena izvješća o radu lige i plan rada za naredno razdoblje. U okviru Lige rade i dva kluba, Klub žena liječenih od raka na dojci i ILCO klub osoba liječenih od raka debelog crijeva. Zadovoljni su ukupnim radom, no zaključak je da bi se moglo više osoba uključiti u rad ova dva kluba i u samu Ligu, jer uvijek akcije koje se organiziraju obavlja tek desetak aktivnih osoba.

Kako je Liga protiv raka osnovana u Požegi 1969. godine, pa jedno vrijeme i nije bila aktivna, a rad joj je obnovljen ponovno 1990. godine, prof. dr. sc. Josip Fajdić, koji je u ligi od prvih dana, predložio je da se 2019. godine dostojno organizira i obilježi 50. godišnjica. Kako je na 30. i 40. obljetnicu on osobno uz potporu drugih članova izdao monografiju o pojavnostima i liječenju od raka, predlaže da se i za 50. godišnjicu izda nova monografija. Ima prijedlog i da se napravi kratki film o dugoj povijesti Lige protiv raka koja je djelovala na prostoru grada Požege i cijele Požeštine. U organizaciji Lige provode se obilježavanja svih datuma borbi protiv raka i zloćudnih bolesti, obilježavaju brojne javnozdravstvene akcije, organiziraju preventivni pregledi osoba, organiziraju savjetovanja i pomoć osobama koje su operirane i liječene od raka, pomaže u ostvarivanju prava i nabavke potrebnih lijekova i pomagala za operirane osobe, a uskoro će se organizirati i psihološka pomoć za osobe koje su prošle dugotrajno liječenje na onkološkim odjelima i liječene od raka.

IMG 1795

 

Za novu predsjednicu je predložena i jednoglasno izabrana dr. med. Jasmina Kovačević, specijalista javnog zdravstva, za njene dopredsjednike izabrani su dr. med. Kristijan Matković, spec. opće i plastične kirurgije i dr. sc. Josip Fajdić, prim. dr. med., a za tajnika je ponovno izabran prim. dr. sc. Nikola Gotovac. Nova predsjednica je predložila da se razmotri i pokuša i sa europskim fondovima iznaći sredstva za rad lige, a da se financijska situacija može popraviti i na način da se omogući pravnim osobama i tvrtkama, lokalnim zajednicama da budu članovi Lige, te da članarinom od 500 kn ili više osiguraju dodatna sredstva za rad na terenu.