Subota, 13 Siječanj 2018 16:35

Za vetovačko Vincelovo pripremili 180 kg kobasica i suhomesnatih delicija

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SVINJOKOLJOM ZAPOČELE PRIPREME ZA VINCELOVO VETOVAČKE UDRUGE VINARA „VETERI CASTRA“  -

VETOVO – Udruga vinogradara, vinara i voćara „Veteri Castra“ u Vetovu pet godina obilježava Vincelovo i priređuje najveću feštu u ovom dijelu Požeštine, a po četvrti puta organiziraju 14 dana prije fešte svinjokolju, na kojoj priređuju suhomesnate delicije kojima će počastiti svoje goste na Vincelovu. Svinjokolju organiziraju u ugostiteljskom objektu „Prko“ čiji vlasnik im daje prostor na korištenje

 - Ove godine imamo pet svinjskih polovica, a petnaestak naših članova preradili su i pripremili ukupno 180 kilograma domaćih kobasica,oko 60 kilograma slanine, i bunceka i rebara za grah. Sve to ćemo ovih dana sušiti na dimu kako bi  imali dovoljno za sve naše goste za Vincelovski ražanj, kobasica i slanina na štapu koju peku gosti sami na otvorenoj vatri, te dovoljkno suhog mesa za ukusni grah. U spravljanje jela uključuju se i ostale naše udruge od lovaca LD „Vranovac“, ribiča ŠRD „Matiševac“, a po kazan toplog jela skuhat će i naši restorani „Schon blick“ iz Vetova i „Ribarska kuća“ iz Lukača.  Svi naši vinari na štandovima će ponuditi vino na kušanje i degustaciju, ali za zaliti grlo nakon ukusnog jela. Sva hrana i vino su besplatni, a donacijom od 30 kn svi posjetitelji dobivaju čašu s natpisom „Vincelovo u Vetovu“ s kojom ostvaruju gratis degustacije istakao je predsjednik udruge „Veteri Castra“, Branko Jakobović.

Vincelovo u Vetovu održava se u subotu 27. siječnja od 14 sati uz bogati kulturno umjetnički program, koji će nakon rezanja i blagoslova vinograda na Trgu sv. Vinka, započeti s nastupom folklornih skupina susjednih KUD-ova. Na velikoj pozornici nastupit će poznati tamburaši TS „Posegana“, poznati pjevač, ujedno i član vetovačke udruge Stjepan Jeršek Štef, te popularna pjevačica Cecilija koju će pratiti njen tamburaški sastav.

Organizatori se nadaju dobrom vremenu i ponukani dosadašnjim iskustvom očekuju nekoliko tisuća posjetitelja. Pozivaju sve da dođu na najveće Vincelovo ovog kraja, a uz dobru zabavu do dugo u noć, obećavaju da nitko neće otići gladan i žedan iz Vetova.