Četvrtak, 14 Prosinac 2017 11:05

Pjesmom kroz Liku i Slavoniju uz gostujući zbor iz Valpova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

BOŽIĆNI KONCERT LIČKE ZAVIČAJNE UDRUGE „VILA VELEBITA“ POŽEGA -

POŽEGA – Tradicionalni Božićni koncert u dane Adventa organizirala je Lička zavičajna udruga „Vila Velebita iz Požege sa svojim Mješovitim pjevačkim zborom uz pomoć Tamburaškog orkestra Glazbene škole Požega. Ova suradnja udruge i škole traje dugi niz godina, a orkestrom i zborom ravnaju bračni bar glazbenih pedagoga, Monika Sakač Botički i Saša Botički. Ove godine na koncertu im se pridružio i zbor Hrvatskog pjevačkog društva „Matija Katančić“ iz Valpova pod ravnanjem Želimira Sušića.

Pjevački zbor Vile Velebita i tamburaški orkestar sa solistima proveli su nas kroz Liku i Slavoniju, ali i kroz druga glazbena podneblja Lijepe naše, prisjetili smo se i poneke starogradske melodije, ali i evergrina u zborsko-orkestralnoj izvedbi. – Kao i proteklih godina naši pjevači, orkestar i naši gosti učinili su ponovno pravi doživljaj i ugodu našem oku, uhu i našoj duši. Nadam se da smo zadovoljili naš glazbeni hedonizam, stoga svima zahvaljujem – istakao je predsjednik Vile Velebita, prof. dr. sc. Josip Fajdić, koji je nakon koncerta uručio i zahvalnice zaslužnim članovima, za višegodišnju suradnju članovima orkestra koji odlaze dalje na studij, zahvalnice za solističke nastupe i voditeljima i dirigentima.

Kako Ličko zavičajno društvo ove godine obilježava 19 godina od osnivanja i rada, predsjednik Fajdić najavio je i povodom obilježavanja jubileja i 20. godišnjice veliki koncert i svečano obilježavanje. Bit će to Jubilarni koncert sa brojnim solistima i gostima, a imat će ukupno 20 glazbenih izvedbi.

Koncert se sastojao od tri bloka, a na kraju su oba zbora uz tamburaše izvela Ličku himnu „Oj ti Vilo Velebita“, no posjetitelji su dugotrajnim pljeskom izmamili i dodatne bis izvedbe.