Petak, 01 Prosinac 2017 15:46

Potpuni blagdanski osjećaj od kućica za prodaju do klizališta

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NAJAVLJEN BOGATI PROGRAM ZA ADVENT, BOŽIĆNE BLAGDANE I DOČEK NOVE GODINE U POŽEGI -

POŽEGA – Turistička zajednica grada Požega i grad Požega u mjesecu prosincu, mjesecu darivanja, mjesecu blagdanskih osjećaja pripremili su bogati program za Advent, božićne blagdane, pa sve do dočeka Nove 2018. godine na otvorenom. Do sada najviše programa, koji započinje već 01. prosinca, pa traje sve do 31. prosinca i ulaska u novu godinu predstavili su požeški gradonačelnik Darko Puljašić i direktorica TZ Požega Silvija Podoljak. Advent u samom centru grada prepoznat ćemo po Božićnom sajmu, brojnim kućicama i štandovima za prodaju nakita i božićnih ukrasa za bor i dom, domaće hrane naših OPG-a, a svake nedjelje palit će se po jedna svijeća na Trgu sv. Terezije. Prva svijeća zapalit će se 02. prosinca nakon mise u 19 sati.

IMG 8675 - Ove godine odlučili smo unaprijediti, odlučili smo početi jednu priču koja će trajati i s vremenom se razvijati. Sve ono što je dobro, ne može biti od danas do sutra, mora biti pripremljeno i sustavno. Tako smo pripremali i ovaj program Adventa u Požegi. Dobre primjere u Hrvatskoj i svijetu treba pratiti te tako omogućiti našim sugrađanima da i u svom gradu imaju osjećaj Adventa. Osobno, mislim da danas počinje najljepši mjesec u godini, meni je prosinac sav roza, u zvjezdicama, čaroliji i ljubavi. Takvo raspoloženje želimo prenijeti i našim sugrađanima - rekao je gradonačelnik Puljašić i zamolio medije da pozovu građane da zajedno dožive tu čaroliju.

Cijeli program s nekoliko desetaka događanja, brojnih kulturnih sadržaja, posebno za najmlađe sugrađane, gotovo svaki dan poneko događanje, predstavila je direktorica TZ Podoljak, pozvavši građane da svatko za sebe pronađe nešto interesantno i posjeti Advent u Požegi. Uz program TZ u Advent su se uključile i ustanove kulture, Od gradskog kazališta s predstavama, do Gradskog muzeja s izložbom, pa je 5. prosinca najavljena izložba posvećena 790. obljetnici prvog pisanog spomena Grada Požege.

Najviše oduševljenja među našim sugrađanima, posebice onim najmlađima, zasigurno će izazvati klizalište koje je, nakon četiri godine, ponovno dio požeške blagdanske priče. Ovoga puta smješteno na Sportsko-rekreacijskom centru kao dio „Slavonske božićne bajke“, klizalište će za sve posjetitelji biti otvoreno od 6. prosinca do 7. siječnja, a cijena ulaznice bit će svega 10 kn za 45 min klizanja.

- Vratili smo klizalište Požežankama i Požežanima, osmislili smo “Slavonsku božićnu bajku” gdje će biti i doček sv. Nikole, a svi su pozvani 5. prosinca gdje će, nakon otvorenja u 12 sati našeg novog dječjeg vrtića, dan biti nastavljen otvorenjem klizališta u 17 sati uz kvalitetan program i besplatno klizanje. Na tom klizalištu će tijekom mjeseca biti još nekoliko zabavnih iznenađenja. Okoliš je, zahvaljujući vrijednim i kreativnim ljudima, uređen u pravom bajkovitom, zimskom stilu i pružit će posjetiteljima, osim zabave i osjećaj ugode i veselja, kojim treba biti prožet cijeli ovaj grad i to ne samo u prosincu već kroz cijelu godinu. Jer, nedostaje nam to, malo pozitive i veselja, malo više zajedništva i povjerenja u druge. Neka ovaj Advent bude dobar put k tom smjeru – zaključio je gradonačelnik Puljašić.