Petak, 01 Prosinac 2017 15:49

„Čaj za malog zmaja“ prikuplja donacije za male sugrađane

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB POŽEGA S PARTNERIMA NAKON PROŠLOGODIŠNJEG USPJEHA PONOVNO ORGANIZIRA AKCIJU -

POŽEGA – Centar za socijalnu skrb, zajedno sa svojim partnerima ponovno organizira javno zdravstvenu akciju „Čaj za malog zmaja“ – ublažimo simptome prehlade i gripe malenima koji žive u uvjetima siromaštva. Partneri u akciji su Zavod za javno zdravstvo PSŽ, Dom zdravlja PSŽ, OŠ Antuna Kanižlića, Gradska knjižnica a ove godine pridružio se i Odgojni zavod u Požegi. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, većega od očekivanja, kada se očekivalo da se prikupi donacija za male sugrađane koji žive u uvjetima siromaštva i uljepša im se nadolazeće blagdane, da lakše prevladaju zdravstvene tegobe. Cilj je bio prikupiti 75 paketića koji sadrže toplomjer, kapu, šal, rukavice, med, čajeve, sirupe za smanjenje temperature, sirup za iskašljavanje, četkice i paste za zube, slikovnice, bojanke, bojice i flomastere društvene igre, naravno slatkiše i dr., a sakupljeno je za preko 150-ero djece.

Na najavnoj konferenciji o početku akcije, koja započinje 4. prosinca i traje do 15. prosinca, ravnatelj Centra za socijalnu skrb, Vjekoslav Potočanac, najavio je da su za ovu godinu postavljeni i viši ciljevi, da se prikupi donacija dostatnih za 200-njak djece, jer su uočene veće potrebe, još za prošlogodišnje akcije. Akciju su svi dobro prihvatili i broj donacija je bio odličan.

Sve svoje donacije građani Požege i cijele Požeštine mogu donijeti u prostorije Dječjeg odjela Gradske knjižnice i čitaonice Požega, gdje će se donacije sortirati i pakirati u prigodne blagdanske poklone, što će odraditi učenici. 

Čaj za malog zmaja plakat