Petak, 22 Rujan 2017 09:59

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Ugrožavao javni promet

U četvrtak, 21. rujna, oko 22.45 sati, u Požegi, u Primorskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 26-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,97 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Uspješno proveden projekt Edward

Europski dan bez poginulih u prometu obilježio se u četvrtak, 21. rujna, tijekom Europskog tjedna mobilnosti. European Day Without A Road Death ili Projekt EDWARD ovime ulazi u drugu godinu realizacije, a cilj mu je dan bez poginulih osoba u prometu. Projekt je pokrenula Europska mreža prometne policije (TISPOL), a podržava ga Europska komisija. Tijekom provedbe projekta na području PU požeško-slavonske nije bilo smrtno stradalih osoba u prometu.

Jedna prometna nesreća s materijalnom štetom

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Osječkoj ulici.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska