Breadcrumbs

Srijeda, 28 Lipanj 2017 20:57

Olujno nevrijeme praćeno kišom ponovno zahvatilo Požeštinu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SNAŽAN VJETAR SRUŠIO ZID ŽENSKE KAZNIONICE U POŽEGI -

POŽEGA / EMINOVCI – Oko 18,30 snažan vjetar srušio je zid u Požegi koji se nalazi u krugu ženske kaznionice, a jak vjetar praćen kišom poharalo je gornji dio Eminovaca u jakšičkoj općini.

Divlji vjetar čupao je drveće, rušio crjepove s krova i rušio zidove na kućama. Nastradala je i ribička kuća u Eminovcima na kojoj je vjetar dignuo cijeli krov. Padala su i drveća po automobilima, štete su velike.

Vatrogasci DVD-a Jakšić na terenu su, pomažu stanovnicima sanirati štetu i maknuti drveća koja su pala na cestu. Susjed susjedu pomaže. U obilasku Eminovaca zatekli smo i načelnika općine Jakšić Ivicu Kovačevića koji je zbog svega u nevjerici. Suosjeća se s mještanima Eminovaca koje je pogodilo jako nevrijeme.

- Nije to dugo trajalo, svega tri četiri minute. Vjetar je nosio kamenje, čuli smo jake udarce, crijep nam je padao s krovova, a srušio nam je i dio zida na kući. Bilo je sve to užasno. Ne pamtimo takve udare. Tek kad smo izišli van vidjeli smo što je taj jaki vjetar učinio. Supruga je mislila da je došao sudnji dan – rekao nam je jedan mještanin Eminovaca koji nije bio previše razgovorljiv kojemu je vjetar iščupao i polomio nekoliko drveća u dvorištu.

Stanovnici Eminovaca pribojavaju se novih padalina i pokušavaju što prije staviti nove crjepove na krovove.

Tekst/foto: D.K.