Četvrtak, 30 Ožujak 2017 09:30

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Petorica provalila u kuću i ukrala novac i nakit

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad petero hrvatskih državljana starosti 16, 17, 18, 23 i 45 godina, koje se sumnjiči da su u utorak, 28. ožujka 2017. godine, u prijepodnevnim satima, u mjestu Filipovac, u Lipičkoj ulici, iz nezaključane kuće otuđili novac i nakit u vlasništvu 76-godišnjakinje. Oni su predani pritvorskom nadzorniku i protiv njih slijedi kaznena prijava. 

Krivotvorenje isprave

U srijedu, 29. ožujka, oko 9.30 sati, u mjestu Pasikovci, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 19-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, a na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske oznake. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je registarske oznake stavio nekoliko dana ranije kako bi se vozilom koristio u prometu. Protiv njega slijedi optužni prijedlog i kaznena prijava.

Na ulici vikala i galamila na dijete (12)

U srijedu, 29. ožujka, oko 11.15 sati, u Brodskom Drenovcu, na ulici, 68-godišnjakinja je vikala i galamila na 12-godišnje dijete zbog čega protiv nje slijedi optužni prijedlog.

Požari na otvorenom

U srijedu, 29. ožujka, oko 12.10 sati, u mjestu Potočani, na neutvrđeni način je došlo do požara prilikom čega je izgorjelo oko tri hektara suhe trave i niskog raslinja, a požar se proširio i na voćnjak u vlasništvu 63-godišnjaka gdje je nagorjelo deset stabala šljiva.

Istoga dana, oko 13.20 sati, u mjestu Stara Lipa, ne poljoprivrednoj površini je došlo do požara uslijed čega je izgorjela trava i suho raslinje.

Nešto kasnije, oko 14.30 sati, u mjestu Nova Ljeskovica, 57-godišnjakinje nekontrolirano spaljivala biljni otpad prilikom čega je došlo do požara i zapaljenja drvene ograde u vlasništvu 40-godišnjaka. Protiv nje slijedi optužni prijedlog.

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodio se jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Lipiku u Ulici Ante Starčevića.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija