Nedjelja, 17 Svibanj 2015 16:34

Dnevni promet zadržavao za sebe

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE GOSPODARSKOG KRIMINALA -

POŽEGA - Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim državljaninom RH sa područja grada Pleternice prilikom čega su utvrdili da je kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu sa sjedištem u Pleternici u razdoblju od 31. listopada 2010. do 26. rujna 2012. godine, cjelokupan promet nije polagao na žiro-račun. Novac je zadržao za sebe kao pozajmicu koju do danas nije vratio čime je oštetio trgovačko društvo za nekoliko stotina tisuća kuna i počinio kazneno djelo „Zlouporaba položaja i ovlasti“.

Također je utvrđeno da je 58-godišnjak počinio kazneno djelo „Zlouporaba stečaja“ na način da u razdoblju od 1. siječnja 2008. do 14. listopada 2013. godine nije poduzeo nikakve radnje radi naplate potraživanja od drugog trgovačkog društva te na opisani način umanjio stečajnu masu.

Isto tako je utvrđeno da kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva znajući za prezaduženost i financijsku nesposobnost svog trgovačkog društva nije pokrenuo stečajni postupak a što je bio dužan učiniti prema Zakonu o trgovačkim društvima. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao nadopuna kaznene prijave.