Ponedjeljak, 28 Listopad 2013 14:12

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Krivotvorenje isprava

Jučer oko 2.30 sati u Požegi u Frankopanskoj ulici policijski službenici su u prometu zatekli 41-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „renault“ s nepripadajućim registarskim oznakama. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 41-godišnjak isti dan u dvorištu obiteljske kuće u mjestu Mihaljevci pronašao i na osobni automobil postavio nepripadajuće registarske pločice radi služenja vozilom u prometu zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava.

Ugrožavanje javnog prometa i ostala prometna problematika

Jučer oko 13.30 sati u Pleternici u Bana Josipa Jelačića ulici prilikom nadzora prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil marke „VW“, požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 42-godišnji vozača i kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,68 g/kg. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 42-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Tijekom istog dana na području Policijske uprave dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom oko 11.05 sati u Požegi u Osječkoj ulici na parkiralištu trgovačkog centra između dva osobna automobila.

Također u nedjelju, oko 12.50 sati u mjestu Dobrovac u ulici Stjepana Radića 27-godišnji vozač osobnog automobila marke „honda“, daruvarskih registarskih oznaka, sletio je vozilom s kolnika u putni kanal te udario u betonski most kolnog ulaza i pri tome se teško ozlijedio. Policijski službenici utvrđuju okolnosti i činjenice vezano za navedeni događaj.