Nedjelja, 27 Listopad 2013 11:52

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Teška krađa

U subotu, 26. listopada 2013. godine, u vremenu od 10 do 19 sati u mjestu Gradac u Ulici Alojzija Stepinca nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u obiteljsku kuću 72-godišnjaka te iz nje otuđio novac, nakit i elektroničke uređaje. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Bijeg s mjesta prometne nesreće

U subotu, 26. listopada 2013. godine, oko 20 sati na županijskoj cesti između mjesta Kutjevo i Bektež nepoznati vozač, nepoznatim vozilom prilikom mimoilaženja prešao je na suprotnu stranu i oštetio osobni automobil „Audi 80“, požeških registarskih oznaka, kojim se iz suprotnog smjera kretao 45-godišnjak. Nepoznati počinitelj potom je napustio mjesto prometne nesreće, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao zbog čega policijski službenici tragaju za njim.

 

Pet narušavanja javnog reda i mira

U subotu, 26. listopada 2013. godine oko 9 sati u mjestu Gradac u Ulici Alojzija Stepinca 61-godišnji vozač teretnog vozila marke „Mercedes“, našičkih registarskih oznaka, pomoću mikrofona i razglasa glasno je reproducirao da skuplja stara željezo i tom prilikom remetio javni red i mir. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.  

Isti dan, oko 13.15 sati u Požegi u Zrinskoj ulici trojica 19-godišnjaka verbalno su i tjelesno napala 53-godišnjaka koji je stao pokraj njih, izašao iz vozila i prigovorio im što se jedan od njih skejtom vozi po kolniku. Protiv sve trojice slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a protiv vozača skejta i zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nešto kasnije, oko 17 sati u Pleternici u ulici Vinogradskoj, u hodniku Policijske postaje 51-godišnjak (0,47 g/kg) je glasno vikao i galamio te na taj način narušavao javni red i mir i on je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja te protiv njega slijedi prekršajna prijava.

U nedjelju, 27. listopada 2013. godine oko 1.55 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, u ugostiteljskom objektu maloljetnik, kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,73 g/kg, tjelesno je napao 18-godišnjaka, a potom i njegovog maloljetnog brata koji je prišao kako bi spriječio daljnji sukob.

Nekoliko minuta kasnije oko 2 sata također u Pakracu u Bolničkoj ulici, u drugom ugostiteljskom objektu maloljetnik, kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,41 g/kg, tjelesno je bez ikakvog povoda napao 32-

Zlouporaba opojne droge 

U petak, 25. listopada 2013. godine, oko 22.15 sati u Požegi u Sokolovoj ulici policijski službenici zatekli su 19-godišnjaka s nešto opojne droge cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Teška krađa

U petak, 25. listopada 2013. godine, u ranim jutarnjim satima u Požegi u Svetog Roka ulici nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u ugostiteljski objekt i otuđio nešto novca. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Ugrožavanje javnog prometa

U subotu, 26. listopada 2013. godine, oko 3.30 sati u Požegi u Hrvatskih branitelja ulici prilikom nadzora prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil „opel vectru“, požeških registarskih oznaka, kojom je upravljao 25-godišnji vozača i kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,76 g/kg. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 25-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Točili alkohol maloljetnicima

U petak, 25. listopada 2013. godine, oko 12.30 sati u Požegi u Osječkoj ulici u ugostiteljskom objektu 51-godišnjaka policijski službenici zatekli su četiri maloljetnika kako konzumiraju alkoholna pića. Protiv 51-godišnjeg vlasnika ugostiteljskog objekta slijedi optužni prijedlog te izvješće Centru za socijalnu skrb.

Policijski službenik usmrtio lisicu

U petak, 25. listopada 2013.u  godine, oko 15.30 sati u Kutjevu policijski službenik je iz vatrenog oružja jednim hitcem usmrtio lisicu koja je krenula prema njemu i tom prilikom nije dolazilo do opasnosti po građane i imovinu. Neposredno prije toga lisica, koja je najvjerojatnije bila bijesna, u nekoliko navrata prilazila je djeci koja su se igrala na dječjem igralištu i budući da je prijetila opasnost djeci policijski službenik postupio je u skladu sa zakonom. Strvinu je preuzela veterinarka.