Ponedjeljak, 25 Travanj 2022 10:11

Pojačane kontrole policije za vikend nakupile čak 92 prekršaja, 10 alkoholiziranih i 52 brza vozača

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 92 prekršaja, od čega ističemo tri korištenja mobitela tijekom vožnje, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, deset prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 52 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i dva recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u  nedjelju 24. travnja 2022. oko 19.45 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili  35-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je  upravljao vozilom  za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 2,52 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se mogao utvrditi identitet. 35-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru. 35-godišnjaku je izdan optužni prijedlog na novčani iznos od 21.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.