Ponedjeljak, 25 Travanj 2022 10:03

Šest prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda uz dva bijega vozača

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

U petak 22. travnja 2022. oko 21.30 sati u Lipiku na raskrižju ulica Staklanske i Matije Gupca, 59-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, zagrebačkih registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja, nepropisno je pretjecao te prednjom bočnom desnom stranom vozila udario u prednju lijevu bočnu stranu bicikla, a kojim je upravljao 50-godišnjak. U prometnoj nesreći 50-godišnjak je lakše ozlijeđen, dok protiv 59-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju 24. travnja 2022. oko 21 sat u Požegi u Frankopanskoj ulici, nepoznati vozač koji upravljao nepoznatim osobnim automobilom, prešao je na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera prilikom čega je lijevim vanjskim bočnim zrcalom udario u lijevu bočnu stranu autobusa marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 58-godišnjak. Nakon udara nepoznati vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za počiniteljem.

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodio se bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi na Trgu Svetog Trojstva i tri prometne nesreće s materijalnom štetom, u mjestu Velika u Ulici dr. Franje Tuđmana, u mjestu Potočani te u Požegi u Ulici Matice Hrvatske.