Četvrtak, 07 Travanj 2022 13:25

Posjetili smo akciju kontrole korištenja pojasa koja se danas održava na više punktova u Županiji

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

U PRVA TRI MJESECA 2022. VEĆ SANKCIONIRANO 356 OSOBA KOJE NISU KORISTILE SIGURNOSNI POJAS U VRIJEME VOŽNJE -

POŽEGA - Na području Policijske uprave požeško-slavonske sukladno akcijama ROADPOL-a (mreža prometnih policija Europe) u razdoblju od 4. do 10. travnja 2022. godine provodi se pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa, dok se danas pojačano provodi nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

IMG 3776 - Uz alkohol, brzinu i mobitel, pojas je jedan od tzv. četiri „ubojice u prometu“. Na području PU požeško-slavonske u protekloj godini procesuirano je ukupno 1.371 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, a u prva tri mjeseca ove godine procesuirano ih je 356 osoba - istakla je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković., koja je podsjetila da su sve osobe u motornom vozilu (vozač, suvozač i svi putnici na stražnjim sjedalima) dužni za vrijeme vožnje koristiti postojeće sigurnosne pojaseve.

Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama naše županije stoga upozoravamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa.

Novčana kazna za nekorištenje sigurnosnog pojasa iznosi tisuću kuna.