Srijeda, 06 Veljača 2013 15:01

Građani dobrovoljno predali velike količine oružja

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

RIJEŠITE SE ORUŽJA BEZ SANKCIJA I UČINITE VAŠ DOM SIGURNIJIM  -

 

Nažalost, svakodnevno smo svjedoci posljedica za koje je glavni krivac oružje i eksplozivna sredstva, ali i činjenice da su građani još uvijek u posjedu ilegalnog oružja koje dovodi do najtragičnijih posljedica.

Kako bi se izbjegle takve nesreće policija i dalje poziva i potiče građane na dragovoljnu predaju oružja. Da se u tome uspjelo govore i slijedeći podaci. Na području Policijske uprave Požeško slavonske tijekom 2012. godine predano  27 komada automatskog oružja, 110 ručnih bombi, 26 mina i 119 drugih rasprskavajućih predmeta (kategorija „A“ prema Zakonu o oružju). Također je predano 17 komada repetirajućeg i poluautomatskog dugog oružja te sedam pištolja i revolvera (kategorija „B“ prema Zakonu o oružju). Građani su savjesno predali i 23.457 komada streljiva te 2,6 kg eksploziva.  

I nadalje pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja - ističu u svom priopćenju iz Policijske uprave Požeško-slavonske županije.

Svaki komad predanog oružja i eksplozivnih naprava možda je spasio nečiji život.