Petak, 08 Veljača 2013 10:14

IZ POLICIJSKE BILJEŽNICE

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

NARUŠAVANJE JAVNOG REDA I MIRA

U četvrtak, 31. siječnja 2013. godine, oko 22.35 sati u Pakracu u ulici Braće Radić u ugostiteljskom objektu dvojica muškaraca pod utjecajem alkohola starosti, 26 (0,71g/kg) i 28 (1,14 g/kg) godina verbalno su se i tjelesno sukobila, zbog čega protiv njih slijedi optužni prijedlog.

 

DVA PRONALASKA RUČNIH BOMBI

U četvrtak, 31. siječnja 2013. godine, u Lipiku u ulici Frankopanskoj pronađena je ručna bomba M-75, a u šumskom predjelu između mjesta Donji Grahovljani i Barica bomba M-52. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu prvu je bombu izuzeo, a drugu uništio na mjestu pronalaska. Utvrđeno je da su one zaostale iz Domovinskog rata.

 

RAZBIJAO BOCE U UGOSTITELJSKOM OBJEKTU

U petak, 1. veljače 2013. godine u Čaglinu u ulici Kolodvorskoj 43-godišnjak je u ugostiteljskom objektu narušavao javni red i mir bez povoda razbijajući bocu, zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 

DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 35-godišnjakom s područja općine Pleternica utvrđeno je da je u vremenu od 1. studenoga do 1. prosinca 2012. godine na području Pleternice provalio u skladište trgovačkog društva iz Osijeka te iz njega otuđio električni alat i metalne stupove od kojih je dio prodao kao sekundarnu sirovinu, a dio zadržao za sebe. Protiv 35-godišnjaka slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

 

SLETILA U PUTNI KANAL I PREVRNULA NA KROV

U nedjelju, 3. veljače 2013. godine, oko 9.50 sati na D-51 između mjesta Gradište i Bektež 44-godišnja vozačica osobnog automobila marke „Seat Ibiza“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku izgubila je nadzor nad vozilom i sletjela s kolnika u putni kanal te se vozilo prevrnulo na krov. Protiv 44-godišnjakinje slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

PROVALILI U ODSUTNOSTI VLASNICE KUĆE

U razdoblju od 1. do 4. veljače 2013. godine, u mjestu Brđani nepoznati počinitelj (ili više njih) iskoristio je odsutnost 82-godišnje vlasnice te provalio u njezinu obiteljsku kuću. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojega slijedi kaznena prijava.

 

ALKOHOLIZORAN SE NASILNIČKI PONAŠAO PREMA ŽENI

U ponedjeljak, 4. veljače 2013. godine, oko 23.30 sati u Pakracu u ulici Prolaz Baruna Trenka u obiteljskoj kući suprug pod utjecajem alkohola (1,86 g/kg) nasilnički se ponašao prema supruzi. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s nasilničkim ponašanjem on je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 

TEŠKA KRAĐA PROVALJIVANJEM

U utorak, 5. veljače 2013. godine, u mjestu Frkljevci nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u obiteljsku kuću 75-godišnjakinje te iz nje otuđio prehrambene proizvode. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojega slijedi kaznena prijava.

 

MOTOCIKLOM PRELETIO PREKO VOZILA

U utorak, 5. veljače 2013. godine, oko 15.05 sati u Lipiku na raskrižju ulica Ante Starčevića i Vukovarske avenije 29-godišnji vozač osobnog automobila marke „Opel Astra“, daruvarskih registarskih oznaka, oduzeo je prednost prolaska 24-godišnjem vozaču motocikla marke „Aprilia“, zagrebačkih registarskih oznaka, zbog čega je motocikli udario u osobni automobil. Nakon udarca vozač motocikla preletio je preko vozila i pao na travnatu površinu uz rub kolnika te se lakše ozlijedio. Protiv 29-godišnjeg počinitelja ove prometne nesreće slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

OŠTETIO PARKIRANO VOZILO I POBJEGAO

U utorak, 5. veljače 2013. godine, u vremenu od 14 do 18 sati u Požegi u ulici Njemačkoj na parkiralištu trgovačkog centra nepoznati vozač, nepoznatim vozilom oštetio je parkirani osobni automobil marke „Opel Astra“, daruvarskih registarskih oznaka, koji je prethodno parkirao 32-godišnjak. Policijski službenici tragaju za počiniteljem ove prometne nesreće koji je napustio mjesto događaja.