Ponedjeljak, 02 Ožujak 2020 10:18

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Brestovca, a kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“ i „Povreda savjesnog i istinitog vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“ na način da kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Požege u razdoblju od 2015. do 2018. nije iskazivao realan poslovni rezultat trgovačkog društva, a nakon blokade žiro računa dnevne utrške trgovine nije polagao na žiro račun nego je iznos od preko 600 tisuća kuna zadržao i prikazao kao pozajmicu direktoru te na ime dobiti u 2018. zadržao iznos od preko 60 tisuća kuna, iako je imao nepodmirene poreze i doprinose te obaveze prema dobavljačima. Također je 2018. za osobne potrebe na teret trgovačkog društva od trgovačkog društva iz Požege preuzeo robu u vrijednosti oko 24.500,00 kuna, a koju nije uveo u poslovne knjige trgovačkog društva niti je izvršio plaćanje po navedenom računu. Protiv 41-godišnjaka slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Otuđen bicikl

U petak 28. veljače 2020., policijskim službenicima je prijavio 49-godišnjak da mu je u razdoblju od 13. do 27. veljače 2020. u Požegi u Ulici Dobriše Cesarića, iz nezaključane ostave za bicikle, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio bicikl marke „Cross“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Požari

U subotu 29. veljače 2020., oko 20 sati, na neutvrđen način je došlo do požara na poljoprivrednoj površini nedaleko mjesta Ćosinac, gdje je gorjela suha trava i nisko raslinje, a požar je ugašen nedugo nakon izbijanja nakon čega je utvrđeno da je opožaren prostor od oko 100 kvadratnih metara.

Istoga dana, oko 21 sat u mjestu Dervišaga u Ulici Stjepana Radića, došlo je do požara na tavanu obiteljske kuće u vlasništvu 83-godišnjaka gdje je došlo do prenošenja topline na gredu uz dimnjak i daske poda. Materijalna šteta se cijeni na oko 500,00 kuna.