Ponedjeljak, 02 Ožujak 2020 10:19

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda i rezultati nadzora prometa

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

U subotu 29. veljače 2020. oko 11.35 sati, u Pleternici u Ulici kralja Zvonimira, 46-godišnjak koji je upravljao biciklom, skretao je ulijevo na kolni ulaz, a da prethodno nije propustio osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 52-godišnjak. Tom prilikom došlo je do udara vozila u bicikl i pada 46-godišnjaka koji je teško ozlijeđen, a protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog oduzimanja prednosti prolaska.

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se i dvije prometne nesreća s materijalnom štetom i to u Pakracu i Novom Selu.

Rezultati nadzora prometa

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 130 prekršaja. Od toga broja ističu se 5 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 112 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina. Najveća utvrđena brzina kretanja bila je 91 km/h, a najveća utvrđena koncentracija alkohola kod vozača 2,26 g/kg. Tijekom vikenda zatečena su tri počinitelja, koji su i ranije evidentirani kao počinitelji prometnih prekršaja (recidivisti) i to dvojica zbog prekršaja nepropisne brzine kretanja i jedan zbog prekršaja alkoholiziranosti.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,26 promila

U subotu 29. veljače 2020. oko 23.20 sati u Lipiku na raskrižju ulica Matije Gupca i Staklanska, prilikom kontrole prometa zatečen je 31-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 2,26 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.