Ponedjeljak, 04 Studeni 2019 12:08

U akciji uhvaćen brzi vozač sa 140 km na sat i alkoholizirani s 1,70 promila

Ocijeni sadržaj
(23 glasova)

REZULTATI AKCIJE "ČETIRI UBOJICE U PROMETU" -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel).

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske, utvrđeno je ukupno 88 prekršaja, od čega se ističe 30 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja i 12 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

 Najveća izmjerena koncentracija alkohola izmjerena je na području PP Požega kod vozača koji je ugrožavao promet pod utjecajem alkohola od 1,70 promila.

Najveća izmjerena brzina je iznosila 140 km/h, a izmjerena je dana 3. studenoga oko 14.30 sati, između mjesta Velika i Trenkovo kod 35-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom i protiv njega slijedi prekršajni nalog. Predviđena novčana kazna za navedeni prekršaj je od 5.000,00 do 15.000,00 kuna.

Ugrožavanje prometa

U subotu 2. studenoga 2019. oko 23.50 sati u Požegi u Zrinskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 23-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a pod utjecajem alkohola od 1,02 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

U nedjelju 3. studenoga 2019. oko 1 sat u Požegi u Mlinskoj ulici, prilikom kontrole prometa zatečen je osobni automobil marke „Daweoo“, požeških registarskih oznaka, koji se kretao brzinom za 18 km/h većom od dopuštene. Vozač navedenog vozila nije se zaustavio na svjetleću stop tablicu već je nastavio vožnju prema Alagincima gdje je i zaustavljen. Budući da vozač kod sebe nije imao niti vozačku niti osobnu iskaznicu priveden je u prostorije policijske postaje gdje je utvrđeno da se radi o 39-godišnjaku kojemu je oduzeta vozačka dozvola i koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,70 promila. 39-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije, a protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola, nepostupanja po znaku policijskih službenika, brzine te nenošenja osobne iskaznice.

Istoga dana oko 3.40 sati u Požegi u Ulici Josipa Eugena Tomića, zatečen je 34-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,32 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka i koji kod sebe nije imao niti vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu i on je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te nenošenja vozačke dozvole i osobne iskaznice.