Utorak, 27 Kolovoz 2019 09:48

Vozilom naletio na divljač

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

U pretrazi pronađena dva pištolja i streljivo

U ponedjeljak, 26. kolovoza 2019., policijski službenici su temeljem naredbe Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi, pretražili obiteljsku kuću na području Pleternice i osobni automobil kojeg koristi 59-godišnjak prilikom čega su pronašli jedan ručno rađeni pištolj, jedan plinski pištolj te streljivo, a koje je nepovlasno posjedovao. Protiv 59-godišnjaka slijedi optužni prijedlog poradi počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Vozilom naletio na divljač

U ponedjeljak, 26. kolovoza 2019., oko 5.50 sati, na državnoj cesti D-51, u blizini mjesta Gradište, 58-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, udario je u divljač koja je istrčala na kolnik i tom prilikom je na vozilu nastala materijalna šteta.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji s značajnom štetom, koja se na nivou Republike Hrvatske mjeri u desecima milijuna kuna godišnje, upozoravamo vozače da budu maksimalno oprezni na cestama pogotovo u jutarnjim i večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na kolniku. Također, upozoravamo vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa.

Nestala osoba

Policijski službenici i dalje kontinuirano tragaju za nestalom maloljetnom Matea Džanija iz Zakorenja, a koja se u ponedjeljak, 24. kolovoza, u jutarnjim satima, udaljila s adrese prebivališta u nepoznatom pravcu. Molimo građane ukoliko posjeduju informacije gdje bi se mogla nalaziti da jave u najbližu policijsku postaju ili na broj 192.