Ponedjeljak, 26 Kolovoz 2019 09:01

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Narušavao javni red i mir

U subotu, 24. kolovoza 2019., oko 15.15 sati, u Pakracu, Trg bana Josipa Jelačića, u ugostiteljskom objektu, 40-godišnjak je zbog ranijih nesuglasica verbalno i tjelesno napao 22-godišnjaka kojemu je i prijetio. Protiv 40-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira te daljnje utvrđivanje svih okolnosti vezanih za kazneno djelo „Prijetnja“.

Pronašao minu

U petak, 23. kolovoza 2019., oko 16.10 sati, u Pakracu, Trg bana Josipa Jelačića, 47-godišnjak je prilikom izvođenja radova iskopao jednu minu M-60 za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Navedeno eksplozivno sredstvo je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu te pohranio u prostorije policije do uništenja.

Uslijed udara groma došlo do požara stabla

U subotu, 24. kolovoza 2019., oko 10.30 sati, u Požegi, u Ulici sv. Vida, uslijed udara groma prilikom nevremena došlo je do požara na stablu u vlasništvu trgovačkog društva iz Požege. Na mjesto događaja su izašli vatrogasci JVP Požega koji su ugasili požar.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

U subotu, 24. kolovoza 2019., oko 10.45 sati, na županijskoj cesti između mjesta Bektež i Kutjevo, 56-godišnji vozač koji je upravljao motociklom mađarskih nacionalnih oznaka, uslijed neprilagođene brzine sletio je vozilom s kolnika u putni kanal. U prometnoj nesreći vozač i 56-godišnja putnica su teško ozlijeđeni i slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedene prometne nesreće i podnošenje odgovarajućih pismena.

Istoga dana, oko 12.05 sati, u mjestu Poljana, u Ulici Ljudevita Gaja, 46-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Audi“, daruvarskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubila je nadzor nad vozilom te sletjela u putni kanal, a potom udarila u betonski most u vlasništvu 39-godišnjaka. U prometnoj nesreći je teško ozlijeđen 69-godišnji putnik, a protiv vozačice slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodilo se i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom, u Požegi na Trgu Svetog Trojstva i u Osječkoj ulici, te u mjestima Kuzmica, Kraguj i Kadanovci.