Četvrtak, 28 Ožujak 2019 12:50

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim i 42-godišnjim hrvatskim državljanima s područja Požege, koje se sumnjiči da su u utorak, 12. ožujka 2019., u Emovačkom Lugu narušavali javni red i mir, na način da su se zbog ranijih nesuglasica verbalno i tjelesno sukobili, pri čemu je 42-godišnjak lakše ozlijeđen. Protiv njih slijedi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi.

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Osijeka, kojeg se sumnjiči da je u utorak 26. ožujka 2019., u Grabarju počinio kazneno djelo „Teška krađa“, provalivši u obiteljsku kuću u vlasništvu 58-godišnjakinje. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

64-godišnjaku otuđene motorne pile u Podgorju

U srijedu, 27. ožujka 2019., policijskim službenicima prijavio je 64-godišnjak iz mjesta Podgorje, da mu je u razdoblju od 4. do 27. ožujka ove godine, iz otključane garaže nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio dvije motorne pile. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

Zatečen pod utjecajem alkohola u Gradcu

U srijedu, 27. ožujka 2019., oko 22.25 sati, u Gradcu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 35-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,81 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Požar na otvorenom

U srijedu, 27. ožujka 2019., oko 14 sati, u Prekopakri, na neutvrđeni način je došlo je do požara na otvorenom prostoru – deponiji građevinskog otpada gdje je gorjelo odbačeno smeće. Požar je ugašen oko 20.15 sati.