Srijeda, 27 Ožujak 2019 09:12

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Provaljeno u obiteljsku kuću u Grabarju

U utorak 26. ožujka 2019., u popodnevnim satima provaljeno je obiteljsku kuću u Ulici Stjepana Radića u Grabarju, u vlasništvu 58-godišnjakinje. Nedaleko mjesta događaja, policijski službenici su zatekli i uhitili mlađu mušku osobu koja se dovodi u vezu s navedenom provalom, te će nad istim biti provedeno kriminalističko istraživanje.

Dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi

U utorak, 26. ožujka 2019., oko 6.30 sati, u ulici Rudinskoj u Požegi, 58-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Ford“, požeških registarskih oznaka, zbog nepropisne vožnje unatrag udario je u osobni automobil marke „Peugeot“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnji vozač. Vozaču je  izdana obavijest o počinjenom prekršaju zbog prekršaja nepropisne vožnje unatrag.

Istoga dana, oko 10.30 sati u ulici Njemačkoj u Požegi, nepoznati počinitelj je zbog nepropisnog skretanja udario u osobni automobil marke „Renault“ požeških registarskih oznaka, a kojeg je prethodno parkirala 33-godišnjakinja te napustio mjesto događaja, a da oštećenoj nije ostavio podatke o sebi i vozilu s kojim je počinio štetu. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, protiv kojeg slijedi optužni prijedlog zbog napuštanja mjesta događaja i nepropisnog skretanja.

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava

U utorak, 26. ožujka 2019., na području Požege, građanin koji je želio ostati anoniman, iskoristio je zakonsku mogućnost i bez sankcija predao policijskim službenicima automatsku pušku, šest spremnika za istu, sedam ručnih bombi i 1352 komada streljiva. Istoga dana, također na području Požege, 50-godišnjak je predao jednu ručnu bombu, a 54-godišnjak 150 komada streljiva i jedan spremnik za automatsku pušku. Sve navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.