Utorak, 19 Veljača 2019 11:03

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dovršena kriminalistička istraživanja

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 77-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Velike, kojeg se sumnjiči da je 9. veljače 2019., u Požegi u Industrijskoj ulici, iz trgovačkog centra otuđio brijači aparat čija je vrijednost veća od tisuću kuna. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao dopuna kaznene prijave.

Također je dovršeno i kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom hrvatskim državljaninom s područja Požege, kojeg se sumnjiči da je dana 14. veljače 2019., u večernjim satima, nedaleko mjesta Turnić, upravljajući osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, zbog nepropisne vožnje unazad udario u parkirani osobni automobil marke „Volkswagen“ gospićkih registarskih oznaka, a potom napustio mjesto događaja, a da oštećenom nije ostavio podatke o sebi i vozilu s kojim je upravljao. Protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog nepropisne vožnje unazad i napuštanja mjesta događaja prometne nesreće.

Teže ozlijeđen u prevrtanju traktora u šumi

U ponedjeljak 19. veljače 2019., u šumi nedaleko mjesta Donji Gučani (općina Brestovac), 77-godišnjak koji je upravljao traktorom marke „IMT“ bez registarskih oznaka, krećući se uz uzbrdicu izgubio je nadzor nad istim, nakon čega je došlo do nekontroliranog kretanja traktora unazad i prevrtanja, kojom prilikom je 77-godišnjak teže ozlijeđen.

Dvojica lakše ozlijeđena u Požegi

U ponedjeljak, 18. veljače 2019., oko 20.25 sati, u ulici Osječkoj u Požegi, 31-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,87 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, kojemu je valjanost prometne dozvole istekla, zbog neprilagođene brzine kretanja naletio je vozilom na zaustavljeni osobni automobil marke „Peugeot“, daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak. U nesreći su lakše ozlijeđeni 40-godišnji vozač i 22-godišnji putnik iz osobnog automobila marke „Peugeot“, dok protiv 31-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole, upravljanja pod utjecajem alkohola i vožnje neprilagođenom brzinom. 

Požar na gospodarskom objektu

U ponedjeljak, 18. veljače 2019., oko 12 sati, u Škrabutniku, na neutvrđen način je došlo je do požara na gospodarskoj zgradi u vlasništvu 68-godišnjakinje. Požar je ugašen oko 14.30 sati, kada je utvrđeno da je nastala materijalna šteta koja se cijeni na oko 4 tisuće kuna.