Srijeda, 20 Veljača 2019 09:37

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Pod utjecajem alkohola naletio na dvoje pješaka

U utorak 19. veljače 2019., iza ponoći, u mjestu Grabarje, 25-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 3,00 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine (noć, smanjenja vidljivost) naletio je vozilom na 16-godišnjeg i 19-godišnju pješakinju koji su se kretali kolnikom. U prometnoj nesreći pješaci su zadobili teške tjelesne ozljede neopasne po život, dok je vozač lakše ozlijeđen i slijedi mu kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Teže ozlijeđen u prevrtanju traktora u polju

U utorak 19. veljače 2019., na poljoprivrednoj površini nedaleko mjesta Migalovci, (općina Čaglin), 56-godišnjak koji je upravljao traktorom marke „IMT“ požeških registarskih oznaka, tijekom oranja izgubio je nadzor nad traktorom koji se prevrnuo, kojom prilikom je 56-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede neopasne po život.

Predana ubojita sredstva u Požegi, pronađena u Lipiku

U utorak, 19. veljače 2019., oko 14 sati, u Lipiku, u ulici Slavonskoj, 53-godišnjakinja je prilikom čišćenja gospodarske zgrade i okućnice pronašla protutenkovsku minu zaostalu iz Domovinskog rata.

Istoga dana, na području Požege, građanin koji je želio ostati anoniman, iskoristio je zakonsku mogućnost i bez sankcija predao policijskim službenicima pištolj i 61 komad streljiva.

Pronađena i predana ubojita sredstva su izuzeta i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer.