Srijeda, 30 Siječanj 2019 10:29

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Neovlašteno posjedovali drogu

U utorak 29. siječnja 2019., policijski službenici su temeljem naredbe Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi, pretražili obiteljsku kuću na području Požege u kojoj prebiva 40-godišnjak, kojom prilikom su kod istoga pronašli marihuanu i digitalnu vagu. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je on u periodu od ožujka 2018., u više navrata i većem broju osoba davao drogu i omogućio trošenje droga u svojim prostorijama. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela “Omogućavanje trošenja droga“.

U srijedu 30. siječnja 2019., oko 00.15 sati u mjestu Kamenska, prilikom kontrole prometa policijski službenici su u osobnom automobilu požeških registarskih oznaka zatekli 19-godišnjeg putnika i tom prilikom pronašli marihuanu. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Nepropisnim uključivanjem uzrokovao nesreću u Požegi

U utorak, 29. siječnja 2019., oko 8.50 sati, u Ulici bana Josipa Jelačića u Požegi, 71-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, zbog nepropisnog uključivanja u promet udario je u nepropisno parkirani osobni automobil marke „Nissan“ požeških registarskih oznaka u vlasništvu 61-godišnjaka. 71-godišnjaku je na mjestu naplaćena novčana kazna zbog nepropisnog uključivanja u promet, a 61-godišnjaku zbog nepropisnog parkiranja.

Slijetanje teretnog automobila kod Bilica

U utorak, 29. siječnja 2019., oko 14 sati, na cesti između mjesta Bilica i Zagrađa, 23-godišnja vozačica upravljala je teretnim automobilom marke „Citroen“, zagrebačkih registarskih oznaka, te je zbog neprilagođene brzine u zavoju vozilom sletjela sa kolnika u putni kanal. Istoj će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava na području Pakraca

U utorak, 29. siječnja 2019., na području Pakraca, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima 155 komada streljiva, a 52-godišnjak također s Pakračkog područja predao je automatsku pušku s pripadajućim spremnikom za streljivo, što je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.