Utorak, 29 Siječanj 2019 09:50

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dovršeno kriminalističko istraživanje-narušavali javni red i mir u Ruševu

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom i 57-godišnjakom, koje se sumnjiči da su u nedjelju 6. siječnja 2019., oko 16.30 sati u Ruševu narušavali javni red i mir, verbalno se i tjelesno sukobivši pri čemu je 29-godišnjak lakše ozlijeđen. Protiv obojice slijedi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi.

Upravljao pod utjecajem alkohola u Trenkovu

U ponedjeljak, 28. siječnja 2019., oko 22.20 sati, u ulici Mirogorskoj u Trenkovu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 55-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,71 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima upravljao osobnim automobilom marke „Opel“ požeških registarskih oznaka.

Budući je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja pod utjecajem alkohola i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja.

Vozač vozila C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE i H, instruktor vožnje, mladi vozač, kao i vozač vozila B kategorije kada upravlja vozilom u profesionalne svrhe (taksisti, vozači hitne pomoći, vozači u tvrtkama i tijelima državne vlasti itd.), ne smije upravljati vozilom na cesti niti početi upravljati vozilom ako je pod utjecajem droga ili lijekova ili ako u krvi ima alkohola.

Vozač vozila kategorije A1, A2, A, B, BE, F, G i AM ne smije upravljati vozilom na cesti niti početi upravljati vozilom ako je pod utjecajem droga ili lijekova ili ako u krvi ima alkohola iznad 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka.

Smatrat će se da je vozač počeo upravljati vozilom ako je pokrenuo vozilo s mjesta.

 

Vozač kojem je vozačka dozvola oduzeta ili je isključen iz prometa ili mu je izrečena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ne smije za to vrijeme upravljati vozilom u prometu na cesti.