Srijeda, 23 Siječanj 2019 12:07

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Neovlašteno posjedovao drogu

U utorak 22. siječnja 2019., policijski službenici su temeljem naredbe Prekršajnog Odjela Općinskog suda u Požegi, pretražili obiteljsku kuću na području Pleternice u kojoj prebiva 18-godišnjak, kojom prilikom su kod istoga pronašli marihuanu. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Dvojica pod utjecajem alkohola nakon nesreća pokušali pobjeći

U utorak 22. siječnja 2019., oko 16.45 sati u Ulici Snježne Gospe u Požegi, 26-godišnji vozač koji je za vrijeme izrečene zabrane upravljanja vozilom i pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,41 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, zbog nepropisnog kretanja kolnikom sletio je s istog i udario u oluk za vodu u vlasništvu 51-godišnjaka, te napustio mjesto događaja, a nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

Nakon toga, oko 17 sati u istoj ulici, 26-godišnjak je verbalno napao vrijeđajući pogrdnim riječima 43-godišnjakinju, zbog čega je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog vožnje za vrijeme izrečene zabrane, vožnje pod utjecajem alkohola, nepropisnog kretanja kolnikom i narušavanja javnog reda i mira.

Istoga dana oko 14.30 sati u mjestu Gradac, 61-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,69 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom je sletio s kolnika i udario u dva prometna znaka u vlasništvu Županijske uprave za ceste i betonsku ogradu u vlasništvu 53-godišnjaka, te napustio mjesto događaja, a nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao, te je naknadno pronađen. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom, vožnje pod utjecajem alkohola i napuštanja mjesta događaja nakon prometne nesreće.