Ponedjeljak, 26 Studeni 2018 10:39

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Uplatio novac za igraću konzolu koju nije dobio

U petak 23. studenoga 2018., policijskim službenicima je prijavio 27-godišnjak s područja Pakraca da je u mjesecu listopadu 2018., putem društvene mreže sa nepoznatom muškom osobom dogovorio kupnju igraće konzole u vrijednosti od dvije tisuće kuna koje je uplatio, no do današnjeg dana nije dobio igraću konzolu niti mu je novac vraćen i smatra se prevarenim. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Oštećen osobni automobil u Požegi

U petak 23. studenoga 2018., oko 19.20 sati u Požegi, u Ulici Dragutina Lermana, nepoznati počinitelj (ili više njih) je oštetio osobni automobil marke „BMW“ požeških registarskih oznaka kojeg koristi 52-godišnjak, na način da je razbio stražnje i oštetio prednje vjetrobransko staklo, nastala materijalna šteta se cijeni na oko šest tisuća kuna. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Krađa novca iz kuće u Požegi

U nedjelju 25. studenoga 2018., policijskim službenicima prijavio je 22-godišnjak s područja Požege da mu je u razdoblju 24./25.studenoga, u Požegi, iz nezaključane kuće, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

Narušavali javni red i mir u Požegi

U nedjelju, 25. studenoga, iza ponoći, u Požegi u Ulici Svetog Florijana, 22-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,83 promila narušavao je javni red i mir na način da je na ulici vikao, verbalno, a potom i tjelesno napao 25-godišnjaka. Protiv 22-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Požegi, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Istoga dana oko 19,50 sati u Požegi u Ulici Svetog Roka u Požegi, u ugostiteljskom objektu 55-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,55 promila narušavao je javni red i mir na način da je verbalno, a potom i tjelesno napao 48-godišnjaka. 55-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također je utvrđeno da je 31-godišnja uposlenica lokala uslužila alkoholnim pićem 55-godišnjaka iako je ovaj bio pod utjecajem alkohola, te protiv nje slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Požegi zbog počinjenog prekršaja iz članka 19. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 112 prekršaja. Od toga broja ističu se 10 vozača koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, 61 vozač je prekoračio dopuštene brzine kretanja, 7 nisu koristila sigurnosni pojas, 5 ih je koristilo mobitel tijekom vožnje, 4 vozača su upravljala tehnički neispravnim vozilima i 2 osobe su upravljale vozilima prije stjecanja prava na upravljanje. Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,45 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 86 km/h. Od ukupnog broja počinitelja u pet slučajeva se radilo o osobama koji su višestruki počinitelji prekršaja, a koji su ranije prijavljivani za prekršaje brzine (4) i upravljanja prije stjecanja prava (1).

Ukupno je tijekom vikenda zabilježeno 4 prometne nesreće, koje su sve za posljedicu imale materijalnu štetu, od kojih su se dvije dogodile u Požegi, te po jedna u Pakracu i Gradištu. Okolnosti koje su prethodile nesrećama bile su brzina, radnje vozilom u prometu, nepropisno uključivanje u promet i nepoštivanje prednosti prolaska.

Najave akcija u prometu

U srijedu, 28. studenoga 2018., u vremenu od 10 do 17 sati, u koordinaciji sa Policijskim upravama osječko-baranjskom i brodsko-posavskom, na području naše Policijske uprave provest će se koordinirana preventivno-represivna akcija usmjerena nadzora nepropisne uporabe mobitela (distrakcija), te nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Gorio teretni automobil u Kaptolu

U petak, 23. studenoga 2018., oko 15.20 sati, u Kaptolu, na Trgu Vilima Korajca došlo je do požara – samozapaljenja teretnog automobila marke „Mercedes“ požeških registarskih oznaka kojega koristi obrtnik s područja Kaptola. Požar je ugašen od strane korisnika a nastala materijalna šteta se cijeni na oko 1000 kuna.