Utorak, 27 Studeni 2018 10:24

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Provaljeno u trgovinu u Ratkovici

U razdoblju od 25. do 26. studenoga 2018., u Ratkovici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u trgovačku radnju u vlasništvu trgovačkog društva s područja Siska, iz koje je otuđio novac, cigarete i razne prehrambene artikle. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Nedozvoljena uporaba osobnih podataka

U ponedjeljak 26. studenoga 2018., prijavio je 37-godišnjak s područja Velike, da je nepoznati počinitelj tijekom mjeseca studenoga na društvenoj mreži koristio njegove osobne podatke predstavljajući se kao on. Protiv nepoznatog počinitelja za kojim se traga, slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Nedozvoljena uporaba osobnih podataka“.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege, kojeg se sumnjiči da je u noći 4./5. studenoga 2018., u mjestu Bestovac počinio kazneno djelo „Teška krađa“ provalivši u trgovačku radnju. Slijedi posebno izvješće državnom odvjetništvu kao nadopuna kaznene prijave.

Dvoje lakše ozlijeđenih u prometnim nesrećama

U ponedjeljak, 26. studenoga 2018., oko 16.40 sati, na Trgu Svetog Trojstva u Požegi, 39-godišnjakinja koja je upravljala osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih udarila je i lakše ozlijedila 24-godišnju pješakinju koja je prelazila cestu na obilježenom pješačkom prijelazu. 39-godišnjoj vozačici bit će izdan prekršajni nalog zbog ne ustupanja prednosti prolaska pješakinji na obilježenom pješačkom prijelazu.

Istoga dana, oko 17.05 sati na cesti između mjesta Svetinja i Jakšić 80-godišnji vozač osobnog automobila marke „Opel“ požeških registarskih oznaka iz neutvrđenih razloga udario je u stražnji dio neregistriranog i neosiguranog traktora marke „IMT“ koji se kretao ispred njega, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,94 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 51-godišnjak. Nakon udara došlo je do slijetanja osobnog automobila marke „Opel“ s kolnika i zanošenja traktora na kolniku u koji je osobnim automobilom također marke „Opel“ požeških registarskih oznaka udarila 31-godišnjakinja, zbog čega je došlo do razdvajanje prednjeg od stražnjeg djela traktora u kojemu je lakše ozlijeđen 51-godišnjak.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje kako bi bile utvrđene sve okolnosti koje su prethodile događanju ove prometne nesreće kao i odgovornost pojedinih sudionika.