Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 11:51

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Otuđena kamera

U razdoblju od 5. kolovoza do 9. rujna, nedaleko mjesta Novo Zvečevo, iz lovišta, nepoznati počinitelj (ili više njih), otuđio je prijenosnu kameru vrijednosti veće od 2 tisuće kuna, u vlasništvu lovo zakupnika s područja Sirača. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

50-godišnjakinja pod utjecajem alkohola narušavala javni red i mir u Požegi

U subotu, 22. rujna, oko 20.40 sati, u Požegi, u Ulici Svetog Florijana, u ugostiteljskom objektu, 50-godišnjakinja pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,52 promila je narušavala javni red i mir na način da je razbijala čaše i ometala druge goste. Ista je smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te joj slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje prilikom čega su utvrdili da je u subotu, 15. rujna 2018., oko 3 sata iza ponoći, u Velikoj, u ugostiteljskom objektu, 19-godišnjak s područja Velike narušavao javni red i mir na način da je naguravao goste, a potom verbalno napao 23-godišnjaka i lakše ga ozlijedio pogodivši ga bocom u glavu. Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Neprilagođenom brzinom uzrokovao nesreću u Lipiku

U subotu 22. rujna, oko 15.30 sati, na raskrižju Ulice Tina Ujevića i Školske, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je došlo do slijetanja vozila s kolnika i udar u stup telekomunikacijske mreže i parkirani osobni automobil. 39-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Mitshubichi“, zbog neprilagođene brzine vozilom je sletio s kolnika i udario stup telekomunikacijske mreže i parkirani osobni automobil u vlasništvu 77-godišnjaka.

Nepoznati počinitelj u Viškovcima oštetio vozilo i nije se zaustavio

U nedjelju 23. rujna, oko 21.35 sati, u mjestu Viškovci, nepoznati je vozač upravljao nepoznatim vozilom i prilikom mimoilaženja s osobnim automobilom marke „Toyota“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljala 33-godišnjakinja prešao na prometni trak namijenjen kretanju vozila iz suprotnog smjera i bočnim ogledalom udario u bočno ogledalo vozila kojim je upravljala 33-godišnjakinja te ga oštetio, a potom napustio mjesto događaja da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Pozivamo građane da ukoliko imaju korisnih informacija o gore navedenom događaju kao i ranije evidentiranim gdje počinitelji nisu pronađeni da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

Zatečeni u prometu pod utjecajem alkohola

U subotu, 22. rujna, oko 23.50 sati, u Vidovcima, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 30-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,09 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka.

U nedjelju, 23. rujna, oko 4 sata ujutro, u Lipiku, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 28-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,94 promila upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“, daruvarskih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Požar u stanu u Požegi i deponiji u Prekopakri

U subotu, 22. rujna, oko 7.20 sati, u ulici Frankopanskoj u Prekopakri, na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru – divljoj deponiji smeća prilikom čega je gorjelo odbačeno smeće. Požar je ugašen oko 9.10 sati.

U nedjelju, 23. rujna, oko 14.20 sati, u Požegi u ulici Miroslava Krleže, uslijed tehničkog kvara na hladnjaku, došlo je do požara u stanu u vlasništvu 64-godišnjakinje.

Požar je ugašen oko 15.40 sati, kada je utvrđeno da je izgorio dio namještaja u stanu te opožareni zidovi i strop, dok je 64-godišnjakinja lakše ozlijeđena intoksikacijom dimom.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska