Breadcrumbs

Srijeda, 05 Rujan 2018 10:11

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Prodao viljuškar, a novce nije dobio

U utorak, 4. rujna, policijskim službenicima je prijavio 66-godišnjak s područja Požege da je u listopadu 2017. godine za iznos od nekoliko tisuća kuna prodao viljuškar 23-godišnjaku s područja Jakšića, a koji ga do današnjeg dana nije platio te se smatra prevarenim. Slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te utvrđivanje svih okolnosti navedene prijave.

Uz prijetnju tražio naplatu duga

U utorak, 4. rujna, policijskim službenicima je prijavio 23-godišnjak s područja Jakšića da mu je istoga dana oko 11 sati, u Kuzmici, 66-godišnjak s područja Požege, uz prijetnju tražio novčano dugovanje. Od 23-godišnjaka je zaprimljena kaznena prijava te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti događaja.

Predao ručnu bombu

U utorak, 4. rujna, na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima predao ručnu bombu M-75, a koja je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

I dalje je u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda time spasiti i nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Zbog neprilagođene brzine Fiatom sletio u putni kanal

U utorak, 4. rujna, u mjestu Kukunjevac, u Ulici Brezinska, 21-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, daruvarskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio sletio je vozilom s kolnika u putni kanal. Protiv vozača slijedi prekršajni nalog.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska