Četvrtak, 26 Travanj 2018 11:14

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom s područja Lipika osumnjičenim za kazneno djelo „Teško ubojstvo“ počinjeno u utorak 24. travnja 2018., oko 13.30 sati u mjestu Marino Selo na štetu 49-godišnjakinje. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru predan pritvorskom nadzorniku.

Lakše ozlijeđena 53-godišnjakinja u Požegi

U srijedu, 16. travnja, oko 7.50 sati, na raskrižju Ulice kralja Zvonimira i ulice Osječke u Požegi, dogodila se prometna nesreća između dva osobna automobila. 20-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka zbog ne držanja razmaka nije uspio zaustaviti vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom vozila kojim je upravljao na stražnji dio osobnog automobila marke „Opel“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 53-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći 53-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, a protiv 20-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog prekršaja ne držanja razmaka u vožnji.

24-godišnjak bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola

U četvrtak, 26. travnja, pet minuta iza ponoći u ulici Arslanovci u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 24-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.47 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka u kojemu za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Počinitelj je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava

U srijedu, 25. travnja 2018., na području Pakraca, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima 9 komada streljiva većeg kalibra koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja. Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska