Srijeda, 25 Travanj 2018 10:18

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U obiteljskoj kući u Marinom Selu pronađena mrtva žena

U utorak 24. travnja, oko 13.30 sati u mjestu Marino Selo došlo je do požara na obiteljskoj kući. Na mjestu događaja pronađeno je mrtvo tijelo ženske osobe starosti 49-godina. U suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom iz Bjelovara dovršen je očevid te se provodi daljnje kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je uhićen 53-godišnjak.

Uhićen 20-godišnji lopov, ukradene stvari preprodavao

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Brestovca kojeg se sumnjiči da je tijekom siječnja 2018., počinio tešku krađu provaljivanjem u mjestu Požeški Brđani na štetu 55-godišnjaka, krađu u mjestu Požeški Brđani tijekom mjeseca veljače 2018., na štetu 66-godišnjaka, krađu u Požegi 19. veljače 2018., na štetu 60-godišnjaka, krađu u Požegi 14. travnja 2018., na štetu 56-godišnjaka.

Također, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su on i 29-godišnjak počinili krađu u Požegi 22./23. travnja 2018., na štetu 60-godišnjaka. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su počinitelji otuđene predmete (mopede, bicikl, mobitele itd.) uglavnom preprodali na našem području, dok ih je dio pronađen. Protiv 29-godišnjaka slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave, dok je 20-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku, ispitan od državnog odvjetništva i sudca istrage koji mu je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Nepropisnim skretanjem i pod utjecajem alkohola do prometne nesreće

U utorak, 24. travnja, oko 12.25 sati, na raskrižju ulica Požeške i Kutjevačke u Vetovu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 31-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,66 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, prilikom nepropisnog skretanja udario je u osobni automobil marke „Opel“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 36-godišnjakinja. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog skretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

U Pakracu bicikl bez vlasnika

U srijedu 25. travnja, iza ponoći, policijski službenici su u Pakracu na parkiralištu trgovačkog centra pronašli ostavljen bicikl nepoznatog vlasnika. Kako se nije mogao utvrditi vlasnik, bicikl je prevezen u prostorije policije, te se poziva vlasnik ili druge osobe koje mogu dati korisne informacije o biciklu marke „Trek“ sive boje da pristupi u prostorije policije kako bi preuzeo bicikl ili kontaktira policijske službenike na telefon 192.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska