Petak, 30 Ožujak 2018 12:24

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Zbog neprilagođene brzine automobilom naletio na vozilo ispred sebe

U četvrtak, 29. ožujka, oko 10 sati, u Ulici Matije Gupca u Pakracu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 38-godišnji vozač koji je upravljala osobnim automobilom marke „Ford“, zbog neprilagođene brzine kretanja nije uspio zaustaviti svoje vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom vozila s kojim je upravljao na stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila marke „Volkswagen“ daruvarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 38-godišnjak a koji se zaustavio poradi propuštanja pješaka. Protiv 38-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog prekršaja neprilagođene brzine.

62-godišnjakinja prilikom uključivanja u promet udarila u dva vozila

U četvrtak, 29. ožujka, oko 12 sati, u Ulici Matice hrvatske u Požegi, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna i jednog teretnog automobila, naime, 62-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Chervolet“, požeških registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet na kolnik ulice Matice hrvatske nije propustila sva vozila, uslijed čega je udarila u osobni automobil marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 62-godišnji vozač a potom i u teretni automobil marke „Renault“ vukovarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji vozač. Vozačici je na mjestu naplaćena novčana kazna zbog prekršaja nepropisnog uključivanja u promet.

65-godišnjak predao bombe pronađene na divljoj deponiji u Ašikovcima

U četvrtak, 29. ožujka, 65-godišnjak s područja Pleternice je policijskim službenicima predao četiri ručne bombe koje je pronašao na divljoj deponiji otpada u Ašikovcima, koje su izuzete i pohranjene u prostorije policije do uništenja. Pozivamo građane da ne bacaju ubojita sredstva uokolo, nego da ih bez sankcija i dalje mogu predati. Odbačena ubojita sredstva opasna su za sve koji na njih naiđu, bez obzira na to je li riječ o odraslim osobama ili djeci. Djeca su radoznala i mogla bi ih u igri aktivirati, a odrasli to mogu učiniti i nenamjerno ako naiđu na njih obrađujući svoje njive, ili odlažući otpad.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska