Četvrtak, 29 Ožujak 2018 09:31

Policija poziva građane da se uključe u planiranje akcije

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Na području svih zemalja Europske unije svaki mjesec u trajanju od sedam dana, poduzimaju se mjere pojačanog nadzora prometa s naglaskom na određenu prometnu problematiku kao što su nadzor brzine, nadzor teretnih automobila i autobusa, korištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga i sl. U skladu s tim, tijekom tjedna odnosno u razdoblju od 16. do 22. travnja 2018., na području PU požeško-slavonske provodit će se pojačane aktivnosti usmjerene na nadzor brzine kretanja.

Uz navedeno, temeljem TISPOL-ovog Plana aktivnosti za 2018., na području država Europske unije provest će se 24 –satni pojačani nadzor brzine u vremenu od 6 sati 18.4.2018., do 6 sati 19.4.2018. Za pripremu ove akcije pozivamo građane da predlože lokacije koje smatraju ugroženima zbog kretanja vozila nedopuštenim brzinama.
Svoje prijedloge mogu dostavljati od 3.4. do 13.4.2018., na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. a nakon zaprimljenih prijedloga, analizirati će se dostavljeno te će se odabrati lokacije nadzora brzine kretanja vozila, pogodne za nadzor brzine.

Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama naše županije stoga upozoravamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska