Subota, 16 Prosinac 2017 18:08

Direktan sudar u Ulici Eugena Kvaternika s dvoje ozlijeđenih osoba

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA – Nešto prije 17 sati došlo je do prometne nesreće u požeškoj ulici Eugena Kvaternika između dva vozila. Osobni automobil Ford, požeških registarskih oznaka kretao se ulicom prema centru grada, kada je po svemu sudeći jako velikom brzinom iz pravca grada naišao VW Pasat, koji se nije kretao sredinom svoje vozne trake, te je udario u Forda. Velika silina udarca Forda je okrenula za 90 stupnjeva, a Pasat se nastavio kretati, no na tom putu je od siline udarca izgubio i lijevi prednji kotač, rasipao dijelove, branik i zaustavio se tek sedamdesetak metara dalje.

Kako saznajemo intervenirala je Hitna medicinska pomoć iz Požege i prevezla dvoje ozlijeđenih osoba iz te prometne nesreće, od kojih je očito najteže stradao suputnik iz Forda koji je glavom udario u prednje staklo. Očevid provode djelatnici PP Požega i ulica je od 17 sati zatvorena za sav promet, a koriste se okolne ulice kao obilaznica.

Prilično ogorčeni stanovnici okolnih kuća ističu kako je njihova ulica postala trkalište, da nitko ne poštuje ograničenje brzine do 50 km na sat, nego se vozi puno brže. Nije rijetkost da se priličnom zavojitom ulicom postižu velike brzine, od kojih su ugroženi svi. Žale se da nitko ne provodi nikakvu kontrolu brzine u njihovoj ulici, pa se i događaju ovakve prometne s ozlijeđenim osobama, sreća da nema i poginulih. Očito je i vozačica Pasata malo više stisnula papučicu gasa pa nije mogla savladati zavoj nego je prešla na suprotni vozni trak.