Breadcrumbs

Srijeda, 20 Lipanj 2012 15:46

Skupili novca za 116 cigli sirotišta

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEŠKI VRTIĆ POMAŽE GRADNJU SIROTIŠTA U BENINU  -

POŽEGA - Djeca iz požeškog vrtića sv. Leopolda Mandića uručila su Đurđici Lucić iz udruge Anđeosko srce novac za gradnju sirotišta za djevojčice u Beninu. Sirotište za 50 djevojčica gradi udruga Anđeosko srce iz Hrvatske koju čine ljudi koji su boravili u Beninu, jednoj od najsiromašnijih država u svijeta. Požeški vrtićarci skupili su 1165 kuna što će biti dovoljno za kupnju 116 ciglica. Naime za jednu ciglicu potrebno je izdvojiti 10 kuna, a u nju je uključena i gradnja temelja, zidova, krova i uređenje zgrade. Za cijelo sirotište potrebno je 67.500 ciglica.

BENIN01- Nakon što je Đurđica Lucić posjetila naš vrtić te djeci i roditeljima prezentirala način života tamošnje djece putem fotografija koje je sama snimila za svoga 70-dnevnog boravka u Beninu napravili smo zajedničku radionicu s roditeljima. Izrađene predmete ponudili smo na prodaju u našem vrtiću te smo na taj način skupili novac. Radosni smo što na ovaj način možemo pomoći nekome kome je stvarno pomoć potrebna. U odnosu na njih mi smo svi bogati – kazala je Ružica Franić, ravnateljica vrtića.

Đurđica Lucić, napomenula je da se sirotište gradi za djevojčice jer su one posebno ugrožene. Roditelji ih ne šalju u škole jer nemaju novaca te ih već s 13 godina prodaju nekome za udaju. - Tako mlade kada bi trebale ići u školu, one postaju mame, rode od petero do desetero djece, a često se dogodi da se razbole i umiru te njihova djeca postaju siročad. Svaki iznos pa i 10 kuna mijenja njihovu tešku sudbinu. Vjerujem da postoji puno anđeoskih srca koja žele pomoći tim djevojčicama. Afrička poslovica kaže: Nisu ruke koje daju, već srce daje – poručuje Đurđica Lucić.

(a.t.)