Breadcrumbs

Nedjelja, 10 Lipanj 2012 20:16

Proslavili svoj Dan škole

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

UČENICI I UČITELJI OŠ DOBRIŠA CESARIĆ  -

POŽEGA – Mi smo đaci Cesarići, Raspjevani kao ptići. U školi će svakog stići Događaji k'o u priči. Vesele se Cesarići, Raspjevani kao ptići, Svaki od njih pjesmom kliči, Najbolji su Cesarići, tekst je to jedinstvene školske himne, kojom od nedavno svoje manifestacije započinju učenici OŠ Dobriša Cesarić, a tako je bilo i u Gradskom kazalištu na priredbi posvećenoj Danu škole.

P6062757Na pozornici su učenici izveli prigodni program koji je bio presjek godišnjeg stvaralaštva pjevačkog zbora, dramske grupe, recitatorskih grupa, ritmičko plesne grupe, folklorna grupa, a novinarska grupa je predstavila svoj novi broj školskog lista „Slap“. Već poznata povijesna družina Pajde izvela je novi scenski prikaz „Tepnja“ po tekstu učitelja Ivana Abibovića.

Drugog dana obilježavanja Dana škole održana je svečana sjednica, na kojoj su nagrađeni svi učenici i učitelji koji su u protekloj školskoj godini ostvarili zapažene rezultate. Na hodnicima škole postavljene su izložbe radova svih razreda škole, a posebnu pažnju privukla je maketa škole koja je izrađena samo od geometrijskih likova, koje su izradili učenici 8c razreda pod vodstvom mentorice Katarine Kotrla. Održana je i promocija nove knjige učitelja Ivana Abibovića „Ikavicom i ravnicom“ u kojoj je on objavio sedamdesetak pjesama i nekoliko scenskih prikaza. I u ovoj knjizi on je ostao vjeran svojoj rodnoj ikavici, prikazima običaja nekadašnje Slavonije.