Breadcrumbs

Četvrtak, 07 Lipanj 2012 17:19

Požeškom Veleučilištu drugo mjesto

Ocijeni sadržaj
(24 glasova)

NATJECANJE ZA IZBOR NAJBOLJEG POSLOVNOG PROJEKTA VISOKIH ŠKOLA I FAKULTETA HRVATSKE  -

SV. MARTIN NA MURI - Petero studenata požeškog Veleučilišta sudjelovalo je na natjecanju za izbor najboljeg poslovnog projekta studenata visokih škola i fakulteta u Republici Hrvatskoj u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta, a pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. Nakon što je projekt pod nazivom „Kreiranje novog tržišnog patenta: Kartica s cijenom na Brailleovom pismu“, u čijoj su izradi sudjelovali studenti Iva Andlar, Ana Galić, Mihael Guzmić, Maja Vuk i Marija Žanić, izabran među 3. najbolja projekta te ušao u finale natjecanja, studenti su bili pozvani navedeni projekt prezentirati na 16. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu pod nazivom „Malo gospodarstvo na korak do integracije u jedinstveno europsko tržište“ koje se održavalo u Hotelu Golfer toplica sv. Martin na Muri proteklog tjedna u organizaciji Ministarstva poduzetništva i pokroviteljstvom Vlade RH. Studenti Veleučilišta u Požegi osvojili su drugo mjesto u konkurenciji od 15 prijavljenih projekata.

IMG_2006- Cijela ekipa je vrlo zadovoljna ishodom natjecanja. Za nas je to ogroman uspjeh i poticaj za daljnje napredovanje. Ovo smatramo tek jednim korakom koji nas je približio cilju, a to je realizacija, odnosno patentiranje ovog proizvoda. Naravno, ne odustajemo, nastojat ćemo i dalje raditi na ovakvim i sličnim projektima - istaknuli su studenti kao zadovoljna ekipa čiju prezentaciju su sa zanimanjem gledali predsjednik RH Ivo Josipović, potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, potpredsjednik Vlade Branko Grčić, ministar financija Slavko Linić, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i preko 500 drugih sudionika.

IMG_2050- Ponosni smo na naše studente jer su pokazali visoku razinu inovativnosti i kreativnosti ali isto tako i poznavanja složene metodologije izrade investicijskih projekata. Zahvaljujemo predavačima Veleučilišta u Požegi što su u ove mlade ljude „ugradili“ potrebno znanje te kod njih razvili kompetencije neophodne za izradu ovakve vrste projekta. Također, posebnu zahvalu upućujemo Udruzi slijepih požeško slavonske županije uz čiju pomoć smo osvijestili nužnost realizacije ovog projekta u njihovom svakodnevnom životu – naglasila je mentorica mr. sc. Katarina Potnik Galić.