Breadcrumbs

Nedjelja, 01 Travanj 2012 17:50

Budi muško protiv nasilja

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEŠKE SREDNJE ŠKOLE U PROJEKTU INICIJATIVA MLADIĆA  -

POŽEGA – Srednje škole s područja Požeško-slavonske županije, Tehnička škola, Obrtnička škola i Srednja škola Pakrac uključile su se u provođenje projekta „Inicijativa mladića“, a domaćin edukacije u programu kampanje „Budi muško“ bila je Tehnička škola.

- Inicijativa mladića sastoji se od 20-tak edukativnih aktivnosti u kojima se s mladima radi na poboljšanju komunikacije, na shvaćanju društvenih pritisaka koji se stavljaju pred mlade, da dokažu svoju muškost kroz nasilje i rizično ponašanje. Kampanja „Budi muško“ promovira da pravi muškarac zapravo nije onaj koji se tuče, pije, ne poštuje žene, ne brine o djeci, ne uključuje se u zajednicu, nego upravo suprotno, pravi muškarac je onaj koji radi na sebi i svojoj okolini. Ne znači da si manje muško ako izražavaš svoje emocije kao što je zaljubljenost, tuga. Razgovaramo o drogama, o alkoholu nasilju, od obiteljskog do seksualnog, rodnog nasilja, nasilja prema djeci, cyber nasilje, buling u školi i dr. Na edukaciji gradimo vještine koje će mladoj osobi pomoći da se nosi s rizicima -  rekao je iz Udruge Status M koja vodi projekt, koji je odobrilo Ministarstvo obrazovanja, a financijski pomaže Vlada Kraljevine Norveške.

- Tehnička škola se uključila u projekt i kampanju zbog toga što pretežito imamo učenike mladiće i ocijenili smo da bi nam taj projekt pomogao u školi – istakla je Ksenija Romanić, dipl. pedagog sa Tehničke škole Požega.