Breadcrumbs

Subota, 24 Ožujak 2012 18:16

Najmlađi su i najbrojniji

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)
ZBOR GLAZBENE ŠKOLE POŽEGA U GLAZBENOM SHOWU HTV-a  -

POŽEGA - Među 55 zborova koji su se prijavili na audiciju za novi HTV-ov glazbeni show Do posljednjeg zbora koji se snima po BBC-oj licenci je i Mješoviti zbor Glazbene škole Požega pod vodstvom prof. Branke Horvat. Oni su ujedno i jedni školski zbor koji se natječe, ali i najbrojniji, ima ih 42-je i zbor s najmlađim članovima, od 15 do 18 godina. Uspjeli su proći ne samo audiciju i biti izabrani među 35 zborova nego proći i sljedeću selekciju i postati jedan od 15 najboljih zborova. Slijedi snimanje novog eliminacijskog kruga pred tročlanim žirijem kojeg čini Sanja Doležal, Krešo Dolenčić i Vladimir Kranjčević nakon čega će ostati samo šest zborova čiji će se nastupiti potom uživo pratiti.

ZBOR_GLAZBENE_SKOLE02Prva emisija na HTV-u Do posljednjeg zbora počela se emitirati prošle subote na kojoj se predstavilo svih 35 zborova. Pored požeškog zbora iz Slavonije među 15 najboljih prošla su još samo dva zbora, našički Ad libitum i  Mir iz Belišća.

-Pripremamo se i pjevački i plesno u čemu nam jako pomaže plesna pedagoginja prof. Ilijana Lončar jer nastojimo da naš program bude što sadržajniji. To je nešto potpuno novo i drugačije za nas. Vodim školski zbor koji njeguje drugačiji tip repertoara, obuhvaćamo različita stilska razdoblja. Za ovo natjecanje osim zborskog programa pjevamo i zabavni. Tek sada vidimo u što smo se upustili, ali djeca su oduševljena jer je ovo za njih jedno osvježenje s obzirom da odudara od našeg uobičajenog programa – kaže prof. Horvat koja je sa svojim zborom do sada osvajala brojne nagrade, a oni su ujedno i jedini zbor iz Slavonije koji je sudjelovao na zborskoj olimpijadi gdje su osvojili zlatnu i srebrnu medalju.

ZBOR_GLAZBENE_SKOLE03Maturantica Glazbene škole Sanja Ruškan ističe da im je malo naporno svakodnevno vježbati, ali uvjerena je da će sve na kraju biti dobro. - Jako se veselimo našem nastupu na televiziji. Sviđa mi se što uz pjevanje izvodimo i određene plesne korake – kaže Sanja.

Njezin kolega iz prvog razreda Dario Adam Raguž uvjeren je da će i pobijediti. Kada je krenuo u školu gdje ući svirati trombon nije mislio ići na zbor, ali kada je čuo da su jako dobri odlučio im se pridružiti i nije mu sada žao. - Sve je odlično, uživam u pjevanju, malo se i zezamo. Uzbuđeni smo zbog svega toga, imali smo i malu tremu na početku prijašnjih nastupa, ali kada krene to nestane – kaže Dario Adam uz napomenu da im je profesorica rekla da zbog pjevanja nikako ne smiju zanemariti školu.  (a.t.)