Četvrtak, 19 Rujan 2024 17:07

Otvoren je 14. natječaj za škole “Oboji svijet” posvećen Međunarodnom danu tolerancije!

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

ZAGREB - Svake godine Forum za slobodu odgoja nagrađuje najbolje radove učenica i učenika na temu tolerancije, u sklopu kreativnog natječaja “Oboji svijet”.

Kroz video radove, postere, pjesme i priče učenice i učenici izražavaju stavove o inkluzivnosti, toleranciji i ravnopravnosti u školama i društvu. Cilj natječaja je poticanje stvaranja pozitivne školske klime te promicanje poštovanja različitosti. Prijaviti se mogu škole i učenički domovi, ali i dječji vrtićiiI slične institucije.

Ove godine posebne su teme natječaja: Različiti smo – zašto je to dobro? Gdje nedostaje ravnopravnosti među ljudima? Što možemo učiniti? Kako je to biti stranac u nekoj zemlji? Gdje primjećuješ (ne)ravnopravnost između žena i muškaraca? Koja se djeca osjećaju neprihvaćeno u svojoj okolini i zašto? Vaša poruka djeci i odraslima za sretnije i ravnopravnije društvo?

Pozivaju se sve zainteresirane škole da prouče Poziv i Pravila natječaja, potaknu učenike na izradu radova uz mentorstvo te da nam pošaljiu do tri najbolja rada iz škole do 20. listopada 2024. Dodatna pitanja mogu se uputiti na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Posebna vijest: Povratak priredbe „Oboji svijet“!

S velikim veseljem ujedno najavljujemo povratak svima drage priredbe „Oboji svijet 2024.“, koja će se održati 14. studenog 2024. u kazalištu Mala scena u Zagrebu, povodom Međunarodnog dana tolerancije. Na priredbi ćemo predstaviti nagrađene radove i okupiti učenike, učitelje i roditelje u zajedničkom slavljenju tolerancije i međusobnog uvažavanja.

Natječaj „Oboji svijet“ dio je projekta „Oboji svijet! – bojama ravnopravnosti“ uz financijsku podršku Grada Zagreba, a priredbu je podržala I Kraš d.d.