Breadcrumbs

Petak, 13 Siječanj 2012 14:55

Vršnjaci 50 godina u sretnom braku

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

PROSLAVLJEN ZLATNI PIR U SULKOVCIMA  -

Antun i Matija Šutić iz Sulkovaca ovih su dana proslavili zlatni pir. Tih dvoje 69-godišnjih vršnjaka vjenčali su se u pleterničkoj crkvi Sv. Nikole, a u braku su stekli četvero djece, te 15 unučadi i dvoje praunučadi, pa su zajedno proslavili bračni jubilej od 50 godina.SUTIC01

-  Imali smo među sobom povjerenja, poštivali smo se,  prošli smo i kroz teške trenutke, znali smo se ponekad posvađati kao i drugi supružnici, ali nikada nisam otišla od kuće i nisam pomišljala na razvod - pojasnila je Matija, a u danima teškoća ili bolesti suprug je bio potpora.

    Slično priča i Antun.SUTIC03

- Nismo se ni tukli ni svađali pred djecom i trudili smo se da ih dobro odgojimo, mislim da smo u tome uspjeli. Danas mladi hodaju pet godina prije vjenčanja, a ubrzo se rastave. To nema nikakvog smisla, a na takvo nešto nismo pomišljali - kazao je Antun Šutić.

Imali su težak život jer je on uz građevinske poslove u Pioniru i Plamenu, gdje je proveo radni vijek do mirovine, obrađivao i zemljište u svome selu baveći se poljodjelstvom, dok je supruga bila domaćica i odgajala podmladak.

- Teško je bilo raditi na redovnom poslu, te još na njivi, no morao sam zbog djece koju je trebalo školovati – kaže Antun žaleći se da je mirovina niska od svega 1.500 kuna pa ni sada ne žive u izobilju.   (T)