Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 21 Rujan 2022 18:34

Preventivnom i edukativnom akcijom policija obilježila Dan bez poginulih u prometu

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Od 16. do 22. rujna 2022. godine u organizaciji Europske mreže prometne policije ROADPOL održavaju se "Dani sigurnosti u prometu", pod geslom „Ostani živ i spasi živote“.

 - Cilj samoga projekta „Dani sigurnosti u prometu“ je preventivno-represivnim aktivnostima smanjiti broj smrtno stradalih osoba u prometu na razini Europe. Danas 21. rujna obilježava se "Dan bez poginulih u prometu" a policijski službenici Policijske uprave Požeško-slavonske obilježili su ga kroz preventivnu i edukativnu akciju, a svaki kontrolirani vozač koji je u potpunosti bio ispravan dobio je svoju prisegu - "Moja prisega za dane Sigurnosti u prometu" kojom je obećao da će upravljati vozilom pažljivo, poštivati propise, pridržavati se ograničenja brzine, koristiti pojas i kacigu kao vozač i kao putnik, da neće konzumirati alkohol kad upravlja nekim vozilom, da će usmjeriti pažnju na ostale sudionike u prometu i ne dati se ometati mobitelom", koju je osobno dobrovoljno potpisao i obvezao se pridržavati prisege.  Akcija se provodi na području svih policijskih uprava u Hrvatskoj ali i u svim državama Europe - istakla je glasnogovornica PU PSŽ Nikolina Janković.IMG 7341

 - U ovom tjednu provodimo i pojačani nadzor prometa u skladu s ROADPOl usmjeren na nekorištenje pojasa i distrakciju, odnosno korištenje mobitela za vrijeme vožnje.  Što se tiče statističkih podataka za Policijsku upravu požeško-slavonsku u protekloj 2021. zabilježene su ukupno 533 prometne nesreće u kojima je stradalo 165 osoba od čega je pet smrtno, 31 teško i 129 lakše ozlijeđeno, dok je u prvih osam mjeseci ove godine zabilježeno ukupno 366 prometnih nesreća u kojima je stradalo 119 osoba, od kojih dvoje smrtno, 36 teško i 81 lakše ozlijeđeno - rekao je Mario Matijević, policijski službenik za poslove prometne policije u Službi za javni red i sigurnost PU požeško-slavonske i potvrdio da su ovakve akcije učinkovite za sigurnost u prometu.

 

Galerija slika