Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 29 Srpanj 2021 10:29

"Ljeto u Pleternici" tijekom kolovoza donijeti će niz događanja za sve uzraste

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PLETERNICA - Na konferenciji za novinare u gradskoj vijećnici u Pleternici najavljeno je još jedno "Ljeto u Pleternici", a na konferenciji su prisustvovali zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić, direktorica Poduzetničkog centra Barbara Rudež i trener ŽKK Plamen Vladimir Englman.

– Pred nama su brojne aktivnosti koje provode naše udruge praktički tokom cijele godine a posebice u ovim ljetnim danima. Aktivnosti su im vezane uz razne projekte, i naše i europske, i mogu im samo zahvaliti na svom onom slobodnom vremenu koje provode kako bi educirali i zabavili i odradili nekakav društveno-koristan sadržaj za sve nas u Pleternici. Kao što smo najavili, u tijeku je škola tenisa a danas ćemo najaviti i košarkašku akademiju. Izuzetno mi je drago da ćemo i takve aktivnosti imati u našem gradu – rekao je Domagoj Katić.1print 1

Direktorica Poduzetničkog centra Barbara Rudež je detaljno predstavila aktivnosti svih udruga koje se trenutno održavaju na pleterničkom području a posebno je istakla kako će KUD Orljava za 28.kolovoz organizirati smotru folklora na Trgu bećarca.

Od 1. do 15.kolovoza birat će se najljepša okućnica, za 2. kolovoz zakazan je u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici program za najmlađe dok će oni nešto stariji ‘na svoje doći’ 4.kolovoza kad će se održati već dobro znani Knjignik. KUD „Svilenka” i ove godine uz blagdan Gospe Snježne u Buku organizira smotru pučkog pjevanja a tijekom mjeseca održat će se i dvije bajkovnice u pleterničkom parku.

2print 1Programom Ljeta u Pleternici predviđeno je i otvorenje suvenirnice na Trgu bećarca (21.kolovoza) kao i dviju poučnih staza: Tragovima dr.Andrije Štampara u Brodskom Drenovcu i poučne staze Starac. Sajam gospodarstvenika održat će se 31.kolovoza a bit će tu i natjecanja u streljaštvu. Ove godine u pleterničkom kraju bogat je sportski program pa škole nogometa postoje u Kuzmici, Zagrađu i Pleternici, u tijeku je i škola tenisa a slijedi i košarkaška akademija o čemu je više govorio trener ŽKK Plamen Vladimir Englman. Zanima li vas više ova tema, javite se na 091 – 602 – 1524.

– Uz sve ove aktivnosti koje su u organizaciji udruga, podsjećam da ulazimo u mjesec kad se održava Devetnica Gospi od Suza pa bih iskoristio priliku da pozovem hodočasnike da nas posjete u tih 9 dana i da onaj mir koji je prijeko potreban čovjeku osjete kod nas u Pleternici. Mi ćemo kao Grad, kao i svake godine, dati svoj maksimum kako bi se svi koji dođu osjećali ugodno i ispunjeni duhom – istakao je na kraju dogradonačelnik Katić.

Galerija slika