Breadcrumbs

Četvrtak, 28 Lipanj 2012 15:34

Metodologiju rada s učenicima proučavat će u engleskim školama

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

SREDNJOŠKOLSKI PROFESORI DOBILI 32.000 EURA ZA EDUKACIJU  -

POŽEGA - Profesori, njih 13 iz požeške Tehničke škole i dvoje iz Poljoprivredno-prehrambene škole bit će prvi nastavnici iz Požeško–slavonske županije koji će se imati prilike upoznati s metodologijom rada u srednjim školama u Velikoj Britaniji. Naime, projekt Tehničke škole kojoj je partner bila Poljoprivredna škola na temu „Poboljšanje i usporedba postojećih metoda poučavanja s metodama poučavanja u Velikoj Britaniji“ prošao je na natječaju Agencije za mobilnost i programe EU kao četvrti po kvaliteti među 20 prijavljenih za što su dobili 32.000 eura. Taj novac iskoristit će za sedmodnevni boravak u engleskom Plymouthu sredinom listopada.

Projekt je za školu napravio prof. Zoran Galić koji je objasnio da u Velikoj Britaniji strukovne škole nisu organizirane kao kod nas. A osim načina poučavanja, dodao je, žele upoznati i način odnosa profesora prema učenicima i po pitanju različitih rasa i vjeroispovijesti. - Želimo proširiti vidike svojih znanja, a po povratku nastavnici će svoja novostečena znanja prenijeti u školu te to prezentirati kroz pokazne satove – kazao je prof. Galić.

Ravnatelj škole Vedran Neferović izrazio je zadovoljstvo što se pola nastavnog kadra, njih oko 30, javilo da želi sudjelovati u ovom projektu. - Mi ćemo se i dalje prijavljivati sa svojim projektima za mobilnost, ne samo nastavnika nego i učenika. Već od ove jeseni počet ćemo s priprema učenika za taj projekt – najavio je Neferović.   (a.t.)