Breadcrumbs

Utorak, 26 Lipanj 2012 16:13

Novi predsjednik Josip Silović

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

NAKON OSTAVKE KRAUTHAKERA U GRADSKOM VIJEĆU KUTJEVA  -

KUTJEVO – Novi predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva je Josip Silović (HDZ) iz Grabarja, kojega je izabralo osam vijećnika koalicije stranaka koju predvodi HDZ, a pet vijećnika je bilo suzdržano. Silović je izabran na mjesto Vlade Krauthakera koji je podnio ostavku, a već nekoliko mandata je u funkciji vijećnika, te u jednom mandatu i predsjednik kutjevačkog vijeća.

VIJECE_KUTJEVO_SILOVICGrad Kutjevo se od prošlih lokalnih izbora nalazi u krizi, kako financijskoj zbog naslijeđenih dugova od prošlog gradonačelnika, tako i zbog svojevrsne netrpeljivosti i ne suradnje sadašnjeg gradonačelnika Ivice Nikolića (SDP) i Gradskog vijeća, koje čak nije prihvaćalo niti predloženi proračun grada želeći takvim činom srušiti gradonačelnika. No kad su shvatili da zapravo ruše sebe, izabrano vijeće, a ne gradonačelnika koji je izabran neposrednim biranjem usvojili su i proračun. U toj igri prošle su im tri godine. Novoj i boljoj suradnji sada nada se i Josip Silović i sam gradonačelnik Nikolić, mada im je za suradnju ostalo malo vremena, jer do lokalnih izbora manje je od godinu dana.

- Moja suradnja sa Gradskim vijećem i prije nije bila upitna, no ja sam očekivao konstruktivnu suradnju, dijalog obje strane, prijedloge, rješenja i poticanje projekata a zapravo sam dobio odbijanje mojih prijedloga – rekao je Ivica Nikolić.