Breadcrumbs

Srijeda, 16 Svibanj 2012 21:32

Najavio dolazak Dočasničke škole

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

MINISTAR OBRANE ANTE KOTROMANOVIĆ ZA POSJETE POŽEGI  -

POŽEGA – Nakon sudjelovanja na svečanoj prisezi ročnika u Centru za obuku ročnika ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić održali su sastanak s požeškim gradonačelnikom Zdravkom Ronkom i postigli dogovor u nekim zajedničkim aktivnostima.

Već od jeseni u sklopu požeške vojarne započet će sa radom Dočasnička škola koja se preseljava iz Đakova, najavio je Kotromanović. – Radimo određene rotacije unutar HV, u obilasku smo vidjeli da objekti u Gašincima nisu najbolji, pa smo se odlučili njih prebaciti u Đakovo, a Dočasničku školu iz Đakova prebaciti u Požegu. Ovdje imamo bolje uvjete, bolju infrastrukturu, kabinete za obuku, poligone, auto obuku, a želimo podići razinu obučavanja i života na bolju razinu. Ovo je perspektivna vojarna i mi ćemo dalje ulagati u nju. To će u svakom slučaju pomoći Požegi koja nema veliku industriju – istakao je Kotromanović. U dočasničkoj školi radi nekoliko desetaka osoblja a kroz obuku godišnje prođe nekoliko stotina osoba.

- Požega je posebno zainteresirana za to da naša vojarna bude popunjena, jer ima jako dobre smještajne kapacitete, a pored svih geostrateških uvjeta koje imamo možemo toga puno pružiti i u ostalim segmentima. Imamo izvrsne kabinete za medicinsku obuku zdravstvenog osoblja, koji se mogu u suradnji s Minstarstvom zdravlja koristiti i za njihove potrebe, zatim uvjete za vojnu policiju, poligon na Glavici, gdje smo u dogovoru da ćemo ga dobiti na korištenje, te s našim auto-klubom obnoviti poznate auto trke. Uz to imamo i izuzetno dobre uvjete za obuku pasa o čemu smo danas također razgovarali. Bila je to i prigoda i za razgovor o novom otvorenom i natkrivenom bazenu u Požegi koji je itekako potreban za obuku ročnika i dočasnika. Požega je uvijek otvorena Hrvatskoj vojsci – istakao je gradonačelnik Ronko, zadovoljan ishodom dogovora s Ministarstvom obrane i Glavnim stožerom OS RH.